followers

Friday, December 16, 2011

Terlastik kepala biawak

2 minggu lepas aku balik kampung di JB. oleh kerana skarang musim cuti skolah jadi aku agak suasana di kampung mesti meriah dgn budak2 bagai.

Tapi bila aku balik, lengang tros kawasan sekililing. tkda yang duduk main polis sentri, ting-ting bagai. semuanya dalam rumah mengadap laptop main game dalam rumah. dari pagi sampai pagi balik. seriyes aku dah start pelik sampai pagi.

walhal aku pun berasa...ruginya budak2 zaman skarang.....
tak merasa la diorang main polis sentri, upih klapa, lastik buah mangga, pnjat pokok jambu macam kita dulu2. betul tak?

mungkin inilah yang dinamakan jurang generasi? hahah. merepek.



Generasi bapak2 yang pernah terlastik kepala biawak. trutamanya yg duduk belah kanan tu. :D

P.S: dulu kecik2 aku tk kisah sangat nak lastik siapa.haha

8 comments:

reenapple said...

ohooo.. jurang generasi.. tue la.. asal aku balik kampung.. sunyi je... hehe =)

Diyana Munira said...

Kids during our times and our parents' times are actually the ones who have the most fun childhood ever.

And, you're right about the laptop thing. My cousins pun are always with their laptops or DVDs and they're like under 13 kot!

And, kids today I perasan diorang membesar lebih cepat berbanding kita, like both physically and psychologically. It got me thinking when I see them, am I 23 or 14?

Atiqah said...

hehehe. cantiknye gambar aku amek. HAHAHA *out of topic :P

soe hawani said...

ehem2.. kem salam mane yg single plis... hahaha. *gurau2.. :p

mieza said...

beza sgt zaman knk2 dlu ngn skang..
diorg skang tak rse ape yg kte prnahh rse dlu..
beza teramatt

Gadis Pantai Timur said...

budak sekarang suka terkurung dalam umah ngadap laptop..main angry bird...teringat kecik-kecik dulu masuk paya cari ikan..best..

Cik Sibuk said...

Betul! Dorang skang mana main teng2, galah panjang, etc..Sialp2 tak pernah dengar pun benda2 ni suma..

Jerr said...

Tajuk ko memang buat aku nak bace . Ingat citer biawak tadi ! siot .