followers

Monday, December 5, 2011

Kisah terpijak tahi anjing

Kalau boleh nak cadangkan adakan tandas awam utk haiwan2 seperti anjing2 dan kucing2 supaya tk buang air bersepah.stuju? hahah.

erghh..dalam meniti kehidupan muda mudi remaja ni mcm2 perkara yang kita tak jangka berlaku. terutamanya perkara2 yang menyusahkan seperti yang berlaku pada aku petang tadi. okeh taknak ingat lagi pengalaman ngeri tu. hahah.

sebenarnya banyak lagi2 perkara2 yang annoying dan malam ni pernah berlaku. mari kita list kan satu2. sama tak aku punya pengalaman ngan korang.hahah

1) terduduk atas cat yang belum kering.
2) tersalah tegur orang dan memikirkan ayat nak cover malu. T_T
3) 'ter' kentut lepas ambil wudhuk.hehe
4) file dalam pendrive corrupt masa nak presentation sbb ada virus dlm komputer class.
5) tergigit lada hijau masa makan nasi goreng
6) air kopi tertumpah atas meja time tgh studi.
7) kunci motor tertinggal kat rumah tingkat 20 time pagi2 nak pegi class
8) tahi burung terjatuh kat baju yang putih melepak.
9) order makanan tak sampai2 stelah 1 jam.
10) promoter kedai sibuk nak promosi barang time nak pilih barang

aku search gambar 'bad luck' skali kluar gambar ni.haha

hahah..ada yang sama macam aku tak? :p ikutkan banyak lagi perkara2 malang yg pernah berlaku..tapi sat ni aku nak bagi tau kadang2 bukan sebab malang tapi sebab UNPREPARED. so dalam hidup ni kita kenalah bersedia dan berhati2 pada setiap masa dan peka kepada keadaan sekliling kita.

lepas ni kalau nmpak je burung nak berak cepat2 ngelak dan lari laju2 sekuat hati. boleh?

12 comments:

honey smile said...

haha....
pas da terpijak tu....
samak balik la ye??

Joe_Hans said...

tersalah tegur orang 2 pernah...hahaha

Dosh Saleem said...

honey smile: saya tak samak. tapi saya sertu.hehe..

joe han: hhaahahah..sama lerr kite.

syazwani 'atiqah said...

order mkanan xsmpi2 tue slalu...

Diyana Munira said...

I support your decision! Seriously!!!! I support!!!!!

Kalau macam tu kan best. Dog owners takkan suruh anjing2 diorang buang air depan rumah orang (stray dogs jarang ada kat my area so I'm blaming the dog owners).

eszyamin said...

smua pernah jadi kat aku dosh oii...paling geram taik burong!! rasa nak g sembelih burong tu time tu jugak..tp mmg lepas kejadian tu, kalau lalu bwh pokok, cuba elak yg ada burong..

FaiZaH Fyn said...

baju kena taik burung paling tension..dah laa uniform kaler putih

Dosh Saleem said...

wani: tau tkpe kan? haha

diyana: pasni bolehla suggestkan kat municipal council.haha

esyazmin: pasni ak nak pakai baju ujan.haha

faizah: pasni kene pakai baju hitam je.haha

Maly F said...

apa yang dosh list tuh byk penah kena jugak. tapi yg dasyat laptop rosak bila tinggal lagi 2 hari nak buat presentation. serik dah..

Afiqa Dayana said...

haha taik burung tu pernah .
dah lah pakai baju sekolah .
cis ciss ! haha :D

Putry Rel Kereta Api said...

6br 1 tuh baru jer berlaku..aiseymannn.. rosak jeans.. 6br 2,3,9,10 mcm slalu b'laku kat diri shue jer.. hee :)

Cik Mon Kiera said...

semua sekali kat atas pernah lebih kurang same terjadi. biaselah unexpected thing tu kadang2 sebab kita clumsy sgt & bukan 100% dtg dari kite. mungkin Allah nak tunjuk something kite ade buat salah. Dia bagilah hint kecik2 ni pada kite.