followers

Wednesday, August 24, 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita

Memandangkan harini aku bangun awal,aku pon join satu contest oleh Cik Eien Razak ni. Kalau aku bangun lambat, mungkin aku akan terjoin contest lain. misalannya lari dalam guni mungkin?.heheh.abaikan..ok jom tengok hasil nukilan aku.. :)



ni logo contest dr blog cik Eien Razak

Okeh boleh nerves skarang untuk tengok hasil kerja aku yang tak seberapa nih..aku tak guna photoshop sebab laptop aku tkley support software tu jadi aku guna paint and photoscape je..so boleh agak la kan hasilnya mcmana kalau tk guna adobe photoshop..

Sebelum sesi editasi

ni gambar pertama (dalam bulatan merah)

+

Pic kedua


dan hasilnya....



Photobucket


tunggu pic ni load sat nnti nampak kelip2 gerak2.n muka tu buat comot sket cam org masuk utan.boleh? hahah gambar ni tema dia "kalau sesat dalam hutan mau bukak puasa apa?" best tak tema aku nih? hehe..sebenarnya tkyah guna photoshop pon still boleh crop dgn menggunakan paint cume leceh sket la process dia..so boleh menang tak nih? :p


saya nak tag cik Nunu Nurul boleh? :p


16 comments:

Fezul Fadhley said...

cantik3!

junaidi90 said...

camne buat bro?? lawa..heheh ;)

FaiZaH Fyn said...

pandai edit..kalau sesat goreng je kelip-kelip tu :p

Dosh Saleem said...

fezul: trimas2.hehe :)

junaidi: buat pakai paint n photoscape je..yg gerak2 tu combine 3 pic into 1 pic.


faizah: ingat nak buat macam smbal udang.hahah

idahMOMOE said...

wohh crop pakai paint. seksa seksa. tapi gudjob :)

Rtp Farra Arisha said...

ehh very unique la :D

cik pha said...

lawa wooo seryes lawaa

ZWAN SABRI said...

Smartlaa.. Nanti Dosh ajaqla zwan edit2 gambaq camtu.. tringin jugak nak bwat.. HUHU


MySuaraBlog: Larangan Untuk Pengantin Perempuan

nub said...

ahahah. park!

ada kelip2 wwo. tak menang mang gempeng aa juri.

haha

Dosh Saleem said...

idah: a'ah..agaklaa..kene buat satu2. T_T

Farra Arisha: terima kasih cik Farra. huhu :)

cik pha: macih cik pha.hahah..jom la buat pulak! :)

zwan: guna paint n photoscape pon dah boleh daah.tk yah guna photoshop.huhu

nub: amboih.'park' jing sung ang nih.hahah..biasa la imaginasi terlampau.hahahah

Nana (phoged) said...

nice one!! gud luck!

n.i.k said...

eh! phtoscpe ?
apsal xpenah jumpe pon application camni?? haha kena byk selongkar g nih .smat

Dosh Saleem said...

nana: macih2 cik nana. :)

nik: eh ada sebenarnya..explore la lagii. :)

Oppa Kudin Nz said...

style jugk tu bro..
nice2 :D

eienrazak said...

huwahh muka sesat betul tu.thanks join :)

Rieyzana said...

nice pic...

hmm.. kena belajo lagi nieh cara2 nak edit pic... huhuhuhu...