followers

Thursday, August 25, 2011

Pengalaman Beraya di Afrika Selatan


Saodah: Nab, baju raya ko taun ni brapa pasang? ko jadi ke buat raya ala-ala arab tu?

Jenab: Eh tak banyak la taun ni, aku buat seblas je. lagi satu aku dah tukar tema raya taun ni nak buat ala2 Afrika. baru mengancam beb!

Hah, best tak idea Jenab? mana penah orang buat lagi kan?kalau buat mesti jiran tetangga puji memuji rumah korang. eh nak try? :p

Pergh..kalau kita tengok persiapan raya masing2 dah macam tak akan ada raya lagi dah. Raya sebulan beb. tk lari mana pon. Kalau dekat shopping complex tu pulak dah macam ada jualan amal percuma hari raya..ramai dia tk bragak..tapi mungkin ada relevannya jugak. sale sampai 70%..tapi aku nnti nak try cari yang sale 100%. eh ade? kalau ada miskol k? hahah.

menunggu orang shopping raya

Tapi sronok sebenarnya..dalam diam tiap2 tahun kita beraya ada je perubahan kan? kalau 10 tahun dulu mungkin kita sronok2 dapat duit raya, main mercun, main polis sentri dgn sdara mara yang balik kampung..

hahah..skarang mungkin keadaannya dah brubah dimana masing2 dah ditahap diberi tanggungjawab, kalau yang dulu lari2 tu skarang mungkin kejar anak dia pulak. hahah..tapi apa yang penting dihari raya yang bakal tiba ni, kita bersih kan balik diri kita dr rohani kita..renung-renungkan dan slamat bershopping! :p


P.s: aku slalu jadi mangsa menunggu org shopping T_T





25 comments:

Aman Ibrahim said...

kesian~ kenapa x shopping sekali?

aqmalazmi said...

Ade kew sale smpai 100%??
hahahha..
miscol aku juga pas tuw
HAHHA

Rtp Farra Arisha said...

raya sales is always gempak!! slmt shopping and salam lebaran in advance! :)

ZWAN SABRI said...

ek eh, makan aiskrim tu time tengah ari ka malam? HAHA
btw, tula x penah lg tgk orang celebrate raya ala2 afrika.. tp jenoh jugakla nk bwat ala2 afrika tu.. nanti nak kena cat badan plak.. jenoh nk kena beli cat itam bertin tin.. HEHE

MySuaraBlog: Larangan Untuk Pengantin Perempuan

man yusoef said...

haha...erm baru seminggu puasa, kat shopping mall dah start pasang lagu raya..mmg over sungguh

ishiko said...

haha
seronok kan menunggu org shopping ^^

Dosh Saleem said...

aman: dah shopping tk tk lma camni.haha

aqmal: kalau ada mmg tk miskol sape2 la tros pegi.gahaah.

farra arisha: hahaa..tau tkpe..sani sni sales. :P

zwan: tu malam la zwan. awat smangat sgt smpai cat2?hahah

man: tau tkpe. tu nak crik pelanggan suroh smangat masuk kdai die.hehe

ishiko: sronok dapat makan ais krim je laa.haha

FaiZaH Fyn said...

pergh kalau sale 100% hari-hari raya pun takpe :)

nub said...

kehkehkeh.

aku shoping gak. boxer baru. sale bro.

d hengget steng. kopak nokkk. boxer raya punya pasaaiiii

atien rashidi said...

org lelaki mmg normal menunngu org laen bershopping :D

Jer ... said...

ingat tol2 ko pegi africa tadi ... tapi sane bukan tak pakai baju ke ? :D

Taufan Bin Ribut said...

jom ikot aku beraya kat mexico..hahaha..

Entri Terkini : Tips berjimat ketika di hari raya #apeponboleh

Entri terdahulu : Shopping Raya yang sakan

Dosh Saleem said...

faizah: sale memang sronok.haha

nub: hahah, boxer ade ke sale raye2?

atien: hahah..tu la parah.lain kali tkley ikot.haha

jer: hahah..kat sana raya baju raya leather kulit rimau bintang.hahak

topan: mexico depa tk sembelih lembu btol2.hahah.

Bongsu De LaLe said...

dah follow, thanks :)

Zam Ijam said...

cer adie cuba try style afrika . pastu citer kt ktorng . mne twu bez kee?
btw kalo jmpe super duper discount , bkan stakat mscall jek . call terus laa kn?? ^^.

Dosh Saleem said...

bongsu: macih. :)

zam ijam: haa?? adie mana plak ni? salah blog eh? hahah

Amylia said...

Baju style afrika macam mana?

Liyana Zahim said...

Rase tua lak bce entry ni.. Hahaha.. Raya sales is everytin u know!! Tapi smpai sebelas pasang tu mmg stok2 puaka beraya.. Hahaha~

anamizu said...

makan eskrem!
x pose eh encik dosh??kekeke~

h a i z am said...

Police n thief la encik dosh! dosh dosh dosh dosh! * sound effect mercun. hehe
:)
Len kali caj tau kalau jd mgsae tggu org len shopping, caj servis teman. RM0.10 /minit!
hehe

HaNa HaNi said...

kalo ader sale 100%..xsampai 5minit dah licin gamaknyee
^_^

cik pha said...

aku pun dalam usaha nk cari sale 100% gak ni ahhaha miskol aku yer kalau kau jumpee hehe

Zam Ijam said...

dosh , adesssss2 malu sejuta kali bole?? ni nak selubung dlam selimut ni . ADEHHHHH33 .

Nunu Nurul said...

i love shopping..even kdg2 xbeli pon..wndow shopping itu harus,,hehehee..terapi taw

Azham Vosovic said...

hehehe, raya tahun ni mmg best!