followers

Monday, August 22, 2011

Pantang Larang LELAKI yang Perempuan Taktau

Rapeah: Awak pilih, saya atau DOTA? cepat pilih saya bagi 15 saat.

Karim: DOTA!!! ^_^

Terpelanting teros Rapeah dengar bila Karim lebih pentingkan DOTA. Hah penah rasa keadaan yang sama macam Rapeah?

Hahah, kene tau
beb apa yang BOLEH atau PANTANG dibuat kepada pasangan2 anda bagi yang sudah berpunya tu. especially kaum wanitalaa. Alaa macam korang jugaklaa bila tengok drama korea pastu adik terkencing depan tv tu.potong stim kan? ..hehe.. Berikut adalah beberapa perkara yang kalau bebudak lelaki dah layan, harem nak ditinggalkan.


BOLA
hah, benda ni tak payah crita pon dah boleh agak kan yang Chelsea memang Champion budak2 lelaki memang holigan. Kalau pasal bola member baik boleh gadoh beb kalau team lain2. tapi abis musim bola cool down laa..pantang kalau girlpren kutok team favourite dia, kalau lepas bola moody tk tentu pasal tu paham2 la. jangan pulak pakai baju team lawan masa jumpa.hahak.

GAME
hahah, ni lagi satu, minat budak lelaki . DOTA, CS, COD. Hah pernah dengar COD? ni bukan cod-cod sejenis coklat. ni nama game..kami kalau dah main game memang tk boleh nak stop la beb, siriyes cakap, boleh main sepanjang malam sampai subuh dekat CC. kalau mesej2 pastu lambat balas tu phm2 lah tu dia tgah sronok main game tu. jangan nak risau sangat ada perempuan lain bagai boleh?

LEPAK DENGAN MEMBER
Kalau pakwe tengah lepak ngan member2 dia tkyah la nak kacau2 sangat. biau la dia have time dengan kawan2 dia. dia tengah sronok borak tu jangan potong stim. bukan lebihkan kawan2. tapi kalau dah seharian call/mesej kamu je bagi la diorg masa utk diri dia ngan orang sekeliling dia jugak. heheh.


MEMANCING
Ade gak dikalangan kami yang suka hobi memancing nih. sronok sebenarnya bila dapat hasil n bergelut dengan ikan/udang galah kadang2. Kalau korang nak ikot sama boleh tapi kalau boring menunggu jangan bising2 kat kolam pancing tu nanti ikan lari.hehheh.


BACA ONLINE MANGA/ BLOGGING
Err macam kenal je hobi nih? MANGA yg dimaksudkan bukan majalah mangga yang bergambar2 ditepi kolam renang tu. Pernah dengar Naruto? err..kalau tktau pon Dragon Ball mesti tau kan? hahah tu la dia satu lagi minat bebudak lelaki ni. hampir sebilangan besar bebudak lelaki baca benda2 ni. sebabnya kitorang memang dah baca dari zaman skolah lagi..so tkboleh nak tinggal.hahah. n blogging? hahah..untuk orang yg suka merepek cam aku la boleh la layan blogging..hehe.

P.S: Perkara ni berlaku bukan pada semua lelaki, tapi kebanyakan..so jadi orang single macam aku yg senang lenang.heheh.

46 comments:

reenapple said...

eh... ayah kita tak macam tue pulak... hehe

..cik gugu.. said...

siyes,aq sokong ko 111%..
sabor jelah.

syafa said...

baik! haha

p/s single ea? nak ngorat bole? haha

Dosh Saleem said...

reenapple: tak semua laa mcm ni. tp kebanyakan. :)

cik gugu: heheh..tau tkpe..

syafa: hahah..kene antar rombongan meminang dulu.hahax

ieka said...

wooo..bnyk pantang larang mcm org bersalin lak kn... hehehe...

erm: nk tahu mcm mane buat jom singgah 2..

daim said...

alah~ ade laki yang ikut je cakap makwe~~ :[

Etong said...

hehe betul..becinta ni x semesti nya kita harus tinggalkan kehidupan kita yg sebenar kan..harus menerima kesukaan teman masing2 :)

h a i z am said...

Ahahahahahahha!!
Encik Dosh tertgl lg 1 la,
:: time lelaki tgh tidur jugak!!!

diyana mn said...

hahahaha...ykew cm2....byk gak pantang larang...kasi byk lg laa...hehhehe

ZWAN SABRI said...

ni pantang larang kaum lelaki ke pantang larang Encik Dosh? HAHA

Nini Hartini said...

semua ciri2 tu xde pd suami saya. hehe..

paling koman pun yg hampir sama, bab lepak dgn kwn. tp xde lah smpi x bls sms ke. huhu..

Qaseh said...

haah, aku sokong haizam..
time tido jangan kacau, sebab tu dulu kalau ex aku dulu tido 3 hari 3 malam pun aku bior je..


p/s : mmg selalu aku dgr lelaki gila dota,sebab kawan aku pun meroyan pakwe die layan dota lebih dari die... tapi sungguh tak tipu smpai sekarang aku tak paham main dota tu macam mane..

soe hawani said...

ase nye ade satu lagi .... TIDOOOO!

adam said...

single cm ko senang lenang mende nyer?? semak gak aq tengok bro hahaks
well lama siot x lepak sama n im back for raya by wednesday malam haha for the mean time jom lepak weh ~

syasya said...

hahahha adik gua suke gile men dota..adeh

chobitschii said...

Kepada Rapeah (walaupun kau fictional, aku nak cakap gak):

MAIN DOTA BEST APA!!!!! YOU TRY MAIN LAH. FOR SURE YOU ADDICTED ONE!!!!

Kalau rumah takde internet (atau malas nak pergi CC), main je lah Warcraft. I boleh bagi pinjam CD. And, kalau tak suka DOTA pun, try lah game lain cam RO ke, CS ke, COD ke.

Basically, I memang faham guys yang suka main game sebab I pun suka main game jugak. Hahaha!!

Okay, bye. Nak main Advanced War :p

nub said...

hang lupa lagi 1. main Worm!

FaiZaH Fyn said...

setuju tp yg tak best bila member ade bf gila game..kita jugak yg jd mangsa dgr diorang membebel -.-''

Mira R. said...

hahaha, terbaik...
setuju sangat!

syazwiena khan said...

asyik gitu je . memangla ke laki suma :(

hakamah hamyadi said...

hehehehe...sy terbalik pulak...yang laki msg...pmpuan sibuk men game, xpun tgok anime

myra yusreena said...

haha! rasenye yang memancing and DOTA tu xde masalah kowt..yg paling bermasalah skali bile dye maen futsal and naik bas or kereta! konfem taknak mesej,membutee!! huhu

idah-alhabsyi said...

kalau dota memang takbleh benti kan. haha :)

azie said...

ade org ckp DOTA ni dunia orang tanpa awek..hehehe...ade gk member2 yg gado sbb dota ni..mcm2..

Dosh Saleem said...

ieka: hahah..org bersalin pon tk byk pantang.hehe.eh cuba tgok dkat blog yg tutorial blog dkat link saya ade.

daim: hahah.tau tkpe kan..ade je

Etong: haaa~ tu bagus!hehe..jadi awek saye jom! wahahah! :p

Haizam: tido tu hobi semua org.hehe

diyana m: lebih kurang laa.ade je yg tk cmani

zwan: hahah..ade la sikit2.hehe

nini: waa~ beruntongla cik dpt suami camtu. :)

Qaseh: haaa~ lelaki kalo tido memang tk ingat dunia n susah nak kejut. bom meletup pon blom tntu.hehe

soe: betolL!!!

adam: alahai tk lama lagi aku ade laa awek nnti ak bgtau ko.hahah

syasya: hahah,ni bakal2 ni.heheh

Diyana:haa..ni susah carik org cam u ni.hahah

nub: hahah..ang memang gila btol main ulat kan nub.

faizah: hahah..dah nasib badan jd pendengar mcm kite. uhu

Mira R :hhaaa.betul kan?

syazwiena: hhahahah..tak semua lah cik. :)

hakamah: uit.ni sudah bagus! hahah

myra: hahah.biasa lah bila penat main lari2 tros padam atas katil.hehe

idah: kalau brenti nnti kalah ngan member2 yg attack.hehe

azie: haaa~ tu lah dia panggilan dia.hehehe.:p

Zam Ijam said...

ahah! tp kan encik dosh, kalau pntang larang pmpuan , agak2 sang lelaki bole ke mara2 kt si gadis??
PSTT: sayang punye pasal.

ainaa.syafiqah27 said...

suka main game... tapi klu bab game perang2..mmg lari jaoh2...

fatin natasha :) said...

setuju sangat dengan semua benda ni :) tp pompuan pon sbnrnye lyn bola, nak lpk dgn mmbe lg, so masing2 kene phm. :)

n.i.k said...

xbes jd queen control. ;P

amirah anis said...

haha...sgt tepat...200% hahahaha...

Nur Hafizah Hadi said...

Wow DOTA. Dulu time-time kapel aku pernah buat status "Me vs DOTA" kat FB. Pastu ramai member laki aku like sambil comment DOTA la menang kann. Siot kan.

Tapi sekarang ni ble dah tunang, even die tgh main DOTA die layan gak msg2 aku, lyn gak kalau aku call. Persoalannya, agak-agak klu dah kawen die boleh tinggalkan x tros DOTA? :D

An Najwa said...

lelaki dengan dunia'y memang xdpt nak pisahkan..

tapi aku setuju gk dengan apa yg kau cakap ni..

stiap org ada 'kebebasan' dalam kehidupan sendiri...cewah!!HAHA

A'iyn Raidah said...

kami faham =)

Dosh Saleem said...

Zam ijam: boleh je kalau dah sayang kak awek tu..

ainaa: tang tu la yg kamik suka main.hahah

sha: hahah.actually this apply to both gender kan? hihi :p

nik: nak jadi king control la.haha

amirah: wah byknye! hehe :p

Nur Hafizah Hadi: hahah..kan betul kan? tapi insyaallah bila dah tunang n kawin nnti makin matang la dia. :)

An Najwa: tau tkpe..jgn disekat2 nnti terjerat.huhu :)

anizsDANbintang... said...

bkn perempuan tak tahu..tp kdg2 saja je buat2 tak tahu..

huhu

fatin natasha :) said...

yup apply to both gender. sebab sekarang ni pompuan pon ade main dota, tgk bola sume. huhu

NurZalwani said...

ahh..xsuke nye bile laki tgk bolaa..mesti lupe sume bnde...grr...
hahaha...=p

ezasunflower said...

tapi BENCI SANGAT la dgn laki yg suka lepak dgn kawan2... bila ajak kuar minum2, takmo... then bila call, tup2 ada kat kedai mamak tgh minum2 dgn kwn... haihhh... ape kes?

Dosh Saleem said...

aniz: hahaa..kami tau kamu tau.

sha: kan? haa..camni bagus ape. :)

NurZalwani: hahah..dah minat dia kak. :)

ezansunflower: mean that dia nak masa dgn kawan2 dia la tuu time tu.hahah..takkan nak paksa kan? :)

amirah anis said...

sesungguhnya sgt tepat...hahaha....main lah DOTA tu..masing2 dr muda belia, smpailah xberapa muda belia, pakat xnak bhenti DOTA kan? hahaha

iPai said...

heheh ... rasanya manga tak kot .. kejap je buka manga tuh .. heheh

emy zulaiha said...

memang pon!!! bile die maen game je mule la die diam je! haih =,= bako game tue kang! hehe

Farhan Ismail said...

erk...ada btulnya...depend pd hobby kita..ape kita suka buat..:)

btw.. folo dis blog~

sweetbanana said...

wah...suka betul saya ngn entri nie..suka sangat lar..leh wt preparation awl nie..huhu...

bella lim said...

:)) benda ni best. tapi, time aku bercinta dulu.. boypren aku sanggup tinggalkan bola untuk aku. tp aku yang tak sanggup tinggalkan hoki untuk dia. HAHAHHA.

weh, baik kau letak button like doh. mesti ramai yang nak share benda macam ni. serius! :D

menarik lah, follow sini ye doshh!

*lagi satu, letak chatbox. senang nak gossip!

Dosh Saleem said...

ipai: itu saja aku tmbah2.hahah

emy: hahah..kalau stop nnti kalah ngan member. :p

farhan: betol2. hehe

sweetbanana: haah tu bagus.huhu. :p

Bella Lim: hahah..tu arr..kira tergolong dlm group ni la eh? gimme five! :p button like? komen pon saye dah suke.hehe..:) thanx follow