followers

Sunday, August 21, 2011

Pernah tahu episod terakhir doraemon?

"Eh, Haii!"

Kalau
tanya kat makcik jual ikan kat pasar penah tengok doraemon tak, mesti dia pandang lain macam kan?

hahah..mestilah beb.sape tak penah tengok kucing gemok biru tu..kucing rumah jiran aku pon tengok. kot.hahah..

Sape kanak2 riang 80/90 an mesti pernah tgok kan time zaman crita tu ditayangkan kat tv1 tiap hari sabtu. time maghrib2 pulak tu, habis kene prambat ngan mak ngan ayah bukak tv maghrib2. bagos2 padan muka aku time tu.hahah. korang pernah? :p


Okeh2. tapi korang tau tk ape yg terjadi kepada nobita dan doraemon pada episod terakhir dia? Giant buat syarikat rakaman??...err..ye ke ... Eh jangan nerves sangat boleh? nah baca episode terakhir ni dalam link youtube dibawah ni..





27 comments:

Taufan Bin Ribut said...

episod last dairi ramadhan shafiq aku tahu lah wey..hahaha..^_^

Entri Terkini : Mercun rocket buat aku terbang tinggi-tinggi

Entri terdahulu : Kita tak dapat beraya bersama tahun ni sayang =(

Dosh Saleem said...

topan: hahah..itu tiap2 tahun dah mcm ade kat tv.hehe

reenapple said...

erk... Doraemon daa takde la zaman sekarang???
daa lama tak tengok... sebab mak tak bagik bukak TV waktu mghrib evn umo sekarang daa 20 lebey.. haish...

QUEENPINK said...

ye...sedih episod terakhir doraemon...

doraemon dah xde...sob2....nobita nak hidupkan doraemon pun tak boleh...

hayatnya sudah tiada...

nobita dan suzika kahwin dan dapat anak..

Azri Fathurrahman said...

sedih ahh last episode ni . haha xD

mrs.asrafovic said...

haha...yg pasti citer kucing biru debab ni lg best dr citer nora elina..

hahaha...

wan azie said...

ini kan time budak2....time da tua2 ni pn masih lagi berangan n poket cam doremon....




lallallaaaaa......

mizmarmalade said...

Ececeh.. suke bebenor dia dgn doraemon yer.. heee ^^

UyaRayza said...

tebaik heheheh...akhirnye..melelh ok aku tgk heheh

myra yusreena said...

eyhh smpi skg pown tgk ag kowt..keh3

TeQah Khaire said...

leleh aku jap ..
tp xpew best part nobita dah bijakk :)

Cahaya Qaseh said...

hahaa... nice entry.. sebeleum ni xpenah t'pk pun soalan "ape ending Doraemon??"

ape pun, thx jenguk blog cahaya & really like ur profile..

"Seorang pelajar undang-undang tahun akhir, sekadar orang biasa, tak kaya, tak kacak, suka makan nasi lemak warung drp kopi mahal starbak.."


TERBAIKKK!!! ^_^

Dosh Saleem said...

reenapple: hahah..ade lah doraemon kat tv.skarang sye plak marah adik saya.hahah

queen pink: hahah tau tkpe kan?

azri: agak sedih laa.huhu

asrafovic: nora elena pon tk sehensem doraemon nih.hahah

wan azie: saya brangan ada pintu suka hati.hehe

mismarmalade: suka la gak.hehe :p

uya: haaa~ kan uya? ending dia sedih tp best.

myra: eh samalah kita! :)

teqah: haa kan kan? :)

cahaya qaseh: masih cik, hahah..profile cam budak2 ja rase. :p

syazwiena khan said...

dah ternangis tgk doremon .
sedih gila ! tak puas ngis .
ni tga ngis lagi ni ...
hahaa :)

chobitschii said...

I hampir nangis tengok ni.

Seriously, sangat touching.

#shedatear

PS: Dosh version doodle + Doraemon = cuteness ^_^

syasya said...

ala x leh view cte tu! tgu kat rumah baru leh view...skang xde mase nk tgok doraemon kat tv..

Rtp Farra Arisha said...

doraemon doraemon!! my cartoon favourite..:))

sweetbanana said...

kuakuakua..nma fb sy blue Doremon..kanak2 riang...huhu..

FaiZaH Fyn said...

dulu kalau tengok doraemon je mesti kena marah dgn mak sbb takut terikut perangai nobita yg malas tu..

EyqaLuvender said...

eh,kte dulu pon slalu kna mrh ngn ayah kalo buka tv tym maghrib...
huhu...lg2 kalo citer doremon,mmg minat sgtla.^^

miss wh0 said...

baru tau ending dia cam nie...

sharul izam said...

x habis kot cter tue...

Dosh Saleem said...

syazwina: hahah,sedih kan?

diyana: hahah..macih2 :)

syasya: tkpe raya kt umah tgok puas2.hehe

farra arisha: hahah..saye pon suke jugak! :p

sweetbanana:sah peminat setia!

faizah: tp skarang nobita dah rajin!

eyqaluvender: tau tkpe.last2 kene tutup tv.haha

miss who: haha..sedih kan?

sharul izam: dah abes daah..hahah

cik pha said...

aku sampai umo camgini pun aku layan lagi cite ni hehee

ZWAN SABRI said...

Zwan jarang miss tengok doraemon setiap ari sabtu, jam 7.30pm dekat ntv7.. HAHA


MySuaraBlog: Contest Aku Berpuisi : 31 Ogos Datang Lagi

Nur Hafizah Hadi said...

Okay, never thought I'll cry tgk episeode last Doraemon ni. Tapi org cakap ending die mcm2. Entah.

Btw, nak share video tu boleh x? Serius x pena t'pikir nak cari ending Doraemon ni. Haha, nanti backlink ke anda semula :D

eszyamin said...

sedihnyer last episode nih..tula kita mmg manusia yg selalu hargai bnda yg dh x ada dgn kita..