followers

Saturday, July 30, 2011

Curi-curi bukak puasa? Lempang nak?

"Mak, abang nak bukak puasa boleh??"

"TAK PAYAH!"

hahah..pernah tak situasi ni berlaku time kecik2 dulu? Eh jangan nak pandai2 kata tak pernah??macam aku nak percaye kan?hahah..ataupun mungkin aku sorang je yang buat? ah sudah..

eh tau tak dah 7 tahun aku tak puasa penuh kat jb. Tapi bukan tak puasa tapi tak berpuasa selama sebulan di kampung halaman sendiri. yelah aku dulu skolah duduk asrama, pastu masuk u pastu bla bla sume tu bulan puasa mesti bukan kat rumah. kalau ada pun stakat seminggu je dapat puasa kat rumah..kesian kan? belanja apam balik please?

Dan alhamdulillah akhirnya sebab cuti panjang dapat gak tahun ni sebulan aku kat rumah dengan family.yeah soronok beronok!mari kita tambah keseronokan dgn beribadah. sempena kedatangan bulan mulia ramadhan al mubarak ni, marilah kita tingkatkan amal ibadah kita, mana amalan yang kurang kita tambahkan. mana yg buruk kita perbaiki lagi.tak perlu malu untuk berubah ke arah yang lebih baik..ramadhan ni dah strategik Allah taala bagi untuk berubah kepada kebaikan.. tanam dalam diri yang beribadah tu seronok bukan satu paksaan ok?


aku memang suka tido, tapi kalini tk boleh tido dalam office nnti kene 'jelingan' manja dari boss
lepas ni banyak la post pasal makanan dari blog ni yg berpenulis kuat makan.

Selamat Berpuasa! :)

21 comments:

FaiZaH Fyn said...

jelesnya dpt berbuka dengan family..sy bulan puasa tahun ni kena practical..berbuka kat hosp je kot :(

belanja apam balik plz!

Miscellaneous Smiles said...

selamat berpuasa=D

Dosh Saleem said...

faizah: tulaa..rezki taun ni dapat sebulan kt rumah.slama ni 7 tahun kat luar.

cik senyuman: slamat berpuasa jugak! :)

reenapple said...

meh nak belanaj apam balik... hahah
sib baik taon nie dapat posa penuh kat rumah...

Nur Aizureen Md Zahir said...

opss..haha ! rasa nya sume owg ade experience ponteng posa dlu2 kan ?? zaman budak2 dlu..

slmt menyambut Ramadhan :)

MN said...

yeayyy !
high 5 !
saya pun dapat menjalani sebulan Ramadhan bersama keluarga tahun ni :)

btw, selamat berpuasa broo :)

Dosh Saleem said...

reen apple: hahah.okeh nak dua!

aizureen: tau tkpe. pantang bukak esbox.hahah

MN: *pap! (bunyi tangan sambut hi5)
hehe..tu r untung btol taun ni.hehe

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Tetiba tringat plak time zaman skolah dulu.. slalu ponteng posa.. HAHA..
btw, keja rerajin naa dosh..
nanti raya, zwan nak duit raya taw.. HAHA

MySuaraBlog: Asal Usul Kaca Mata Hitam

i'm ezza haniza said...

bese la tuh setakat terminum air masa mandi! hahahaa

Pish said...

slmt brpuase ! :D

Terbang Bersamaku said...

pnah curi2 makan uih raya mase kecik2..mase tue umo 6 tahun...sampai pecah balang kuih..pastue kantoi..hehehehe...(^__^)
~selamat berpause ya...~

[[nuraficha]] said...

puasa penuh.puasa penuhh. jgn ngade nk bebuke. hehe kan dosh kan?

amirah anis said...

selamat berpuasa Encik Dosh...sesungguhnya, nikmat berpuasa kt umah ni sgt lah bet! alhamdlillah :)

Dosh Saleem said...

zwan: hahah..tau tkpe! aiseh gaji pon blom lagi.hahah

ezza: hahahah..tu la pasal..duduk dalam bilik air lama2 pastu segar je.hahah

pish: slamat berpuasa!

terbang: mak aih nape boleh pecah??
hahah..slamat berpuasa gak!

nuraficha: hahah! kalo tk penuh nnti kene perambat nnti karang.hahah

amirah: betol2. slamat berpuasa gak! :)

lavenderlover said...

hehe..salam ramadhan..selamat berpuasa!

Jer ... said...

aku pun penah buat . tp mse kecik la doh , haha .


kim salam maut kat boss ko , wakaks

Dosh Saleem said...

lavender: hahah.. slamat berpuasa! :)

Jer: hahah..ko mesti penah buat benda lain dibulan puasa ni, hahahahah..salam maut kat boss aku? dia loyer. nnti dia saman balik karang.hahah

iPai said...

dosh, selamat meyambut ramadhan !! uhuh .. masih ingat puasa di sekolah ..

macam mana nak buka puasa ? uhuh

Dosh Saleem said...

ipai: time kita kat skolah dulu macam pengambaran national geography stampede lari2 sampai jatuh nak pegi dining.hahahah!

Syuhada said...

yeay, gimme 5 ! first time dapat puasa penuh di rumah tahun ni, sebab selama ni kat asrama and asasi. yeay!makan free

sweetbanana said...

Waah...bestnya dapat puaas ngn fmily..tak sabar nk blik rumah nnti..
selamat bersahur dan berbuka puasa,Encik Dosh Saleem..