followers

Sunday, May 29, 2011

Siapa duduk Hostel/Asrama mesti tahu crita ni

Aritu sambil lepak2 ngan housemates aku adalaa yg bukak crita hantu.haaa~mcm2 crita ada.Antu kak limah pun tidak terlepas pandang..hehe..Tp kalini kami lebih focus pada crita2 hantu kat asrama sbb rata2 kami datang dari asrama masa zaman skolah dulu. Time bukak crita tu macam2la crita antu ada. Antu golek,antu terbang2, antu jual karipap,antu almari bagai. Kalau diikutkan crita kami semua lebih kurang sama walaupun berlainan asrama dulu. mungkin ahli lembaga hantu2 malaysia dah selaraskan sistem hantu depa sama setiap tempat kot.dan antara crita2 hantu yg femes (jgn risau ini tk seram punye).

Mitos Makcik Karipap
dikatakan gangguan sering berlaku ditepi tingkap time orang tengah stay up study malam2. Tiba2 ada sorang makcik jual karipap dari tingkap. "Dik, nak beli karipap dik?" dan apa yang menakutkan adalah tingkap tu berada di tingkat 2. Owh mungkin makcik tu guna tangga.

Hantu atas Almari
Ianya berlaku pada tengah2 malam bila seorang plajar tu terbangun dr tidur.dan bila dia lihat kat atas almari dia nampak ad benda bertenggek dan cakap "satu dah bangun" dengan nada menyanyi2. dan bila pelajar tu cuba tutup mata buat2 tido dia cakap "nenek tau cucu tk boleh tidur" dan suara itu semakin dekat..

Hantu golek
benda alah ni slalu kacau semasa pelajar nak pergi tandas malam2 dan lalu di koridor yg panjang. bende alah ni mcm kene bungkus pakai kain dan bergolek2 mengejar anda dari koridor hujung..

Toyol
Yang ni biasa berlaku dipetang2 hari nak senja.yg pasal ni member ak penah nampak.dia mcm budak kecik.berlari terkedek2.lari2 2 org masuk bilik pastu tembus dinding.pastu adalah kes duit hilang bagai.

Hantu tarik slimut
ni biasanya kacau kepada sesiapa yang tido suka tutup muka dengan slimut atau bantal.nanti ada sorang perempuan dikatakan nak carik anak dia yg hilang akan tarik slimut yg tutup kat muka.dan muka perempuan itu menakutkan yg amat.

Gwaaah!!! hah takot tak?hehe

Yang seterusnya hantu kak limah. Eh tak! itu bukan hantu.hehe..macam2 jenis crita la yg aku dengar. kadang2 crita ni digunakan oleh para senior utk takutkan junior yg baru masuk time minggu orientasi.Maka crita ni pon pas-pas lah dari senior ke junior.tp nak kata tak betul tu ada jugak yg betul2 nampak.hmm..semuanya Wallahualam, tuhan je yg tau.bak kata fadhilah khamsah, dlm al-quran tkda sebut pasal hantu.tp jin tu adalah.



39 comments:

aqmalazmi said...

huwaa....takut kowt.....
time dekat asrama member3 semua cite pasal atas loker ade hantu... smbil cakap...sorang dah tidurr....and ada kes bunuh diri dlam dorm sebab pregnan..huwaa...tanak cite..tengah takut ><"
HAHAHAH

Nur Diyana Razali said...

hhahah cita mak cik karipap uw msti ada an,,,huhu kat hstel la katakn..huhu x pa g pon depa pon nk tmpng gak an...bole skod student...

fatin syamimi abdul rashid said...

hhahha . cerita semuaa nie wajib kan ? bla masuk hostel . maksalahnyaa . semua hostel sama ja cerita kan ???

Dosh Saleem said...

aqmal: haha..tau tkpe.paling cuak terjaga tengah malam.hahak.

nur diyana: hehe..kalo makcik tu btol2 ada tk payah turun bawah bli dekat koperasi.

fatin syamimi: hai cik syamimi!a'ah suma lebey kurang sama je.dr zaman bapak kite lagi.haha

awek retro said...

biase laa dok asrama..yg jadik hantu pun ramai jugakkan..huhu..
tue blom yg kne rasuk hantu lg kan..
best!!

nelly said...

tak pernah dok asrama .hahaahha

asfarina fatin redzuan said...

hahahaha..
prnah jumpe skali kat kampus..
lalalala~ :D

Dosh Saleem said...

awek retro:hahah..tu maen hantu2 dlm tndas.hahak

nelly: hostel universiti pon ada gak.hehe

asfarina:jumpa tang yang mana?

asfarina fatin redzuan said...

haha..
lelaki berkepala botak.
bukan hantu punn,manusia bertopengkan hantu :D

Dosh Saleem said...

asfarina: awat? padia tuu?? cer crite2.hehe

iksharizan said...

hahahahha, temapt aku ade jual nasi lemak kiri kanan... populer pak cik tu skink :)

Adam Haiqal said...

like seriously,u have a nice blog.and nice entries too..congrats;D
keep blogging yaw..;D
follow here.

Jer ... said...

Hantu tarik selimu menakutkan . kat U aku pun ade . huhu

Munirah said...

harap2, lepas start sem, sy dah lupe psl entri ni -.-'

Dosh Saleem said...

ikhsharizan: pakcik tu jual guna kren apa tepi tingkap.heheh

adam haiqal: owh,makacih2.hehe. saya merepek2 ja kat blog ni. :)

jerza: antu tempat ang kat uum ckp slang utagha tak?hehe..

munirah: tkda apa2 la.ni skadar mitos je akceli.huhu :)

d_LA said...

sebut makcik karipap tu tingat kumpulan BALAS..hahaha...

Azri Fathurrahman said...

pehhh .. yang pasal hantu atas locker itu lah yang aku paling takut bila tetiba terbangun pagi2 buta .. =.='
tapi semua tu yang best , pengalaman tinggal kan hostel lah kan .. haha :D

aniswany said...

huuu baca pun dah nek bulu roma..haha nasib baek dudok ngn parent =D

Fhanan92.blogspot.com said...

betul-betul! kat ostel skolah dulu mmg ade. siap ade hantu yg cakar cakar lagi. klu bising sangat dorm tu nanti keesokkan harinya ade je budak yg kne cakar. yg paling teruk kne cakar biasanya org yg paling senyap. org yg bising tak pulak kne. haish pelik betul.ermm

izyan yasmin said...

Huuu . Tak payahlah nak takutkan sgt . huuu . dahla duk hostel . tak psl dah takut nak balik cuti nanti . haaaa .. dahla emang penakut :{

Dosh Saleem said...

d_La: kumpulan balas??

azry:tau tkpe2.nak2 disertai angin bertiup kencang.hahak

aniswany: haa~~ nasib baik~ huhu.. :)

Fhanan:mak aih.harem seram dengaq! dah la ceq slalu diam2.haha

izyan:tkde ape2 la~ni mitos je.hehe

sya hassan said...

hantu mak cik karipap tue slalu dgr.. tpi ade je kot bebudak yg btol2 jumpe.. demam 2 mggu bdak tue..

cikLala said...

ish... ngeri plak bila teringat balek kes2 yg jd kt asrama... kt hostel ktorang xpggil hantu ats almari but diaorang gelar 'LADY WHITE'...

a i z am said...

haha. tp hantu k.limah la yg terbaik skali, sbb hantu kopek & nangnak pun takut . ;) haha

Nur Diyana Razali said...

aha btoi gak an...mak cik karipap uw bole tolonk meringankan pewot2 student yg klparan nie an.hakhak mak cik karipap mmg terhebat la...:P

Aflina Affandi said...

Yang num 2 tu kat hostel i ada , hihi

Maly F said...

grrrr..baru je mimpi pasal hantu tergolek-golek sampai tak berani nak bangun.

fifianggun said...

byknyeeeee hantuu

FaiZaH Fyn said...

seram memang seram tapi pelik jugak semua sekolah sama je hantunya...hantu ade geng ke ape...

**fuyoo background dah tukar :):)

izyan yasmin said...

sbb mitoslaaa asik igt je. haa . mlm td pun nak tido, takot nak tarik selimut. huuu .

Putry Rel Kereta Api said...

dah laa owang dok hostel..
then,naek cuti nih dok hostel yg baru buat..
hantu yg atas almari tuh memang x leh bla laa klau ingat
ngeee :(..takowttt

p/s:hostel baru lg byk antu..huhu

ain.alias said...

terus scroll down laju laju sebab takut nak baca. haha. :p

syrupmasin said...

wuahaha..cukop sume hantu dekat asrama..haha..sebenarnye ta de satu pon yg betol..haha..saje nk takot kan junior..

miZs kArtiKa said...

superbbbb...haha...terbaekkk laaa kn..:) like byk2....:)

k e y r i said...

sebijik cerita cam time aku skolah asrama dulu.. hahaha seram weyh... =.=

Nur Diyana Razali said...

hhahhahahahahhahah

Nirika said...

Hantu Kak Limah popular, tp pasal hantu atas almari takde pulak dengar ehehe~

Eim Naimah said...

wk2 kat ostel dlu ada cerita antu budak main lompat dr katil xpown maen plastik tgh2 mlm tp x taw betol ke x. yg pasti ada student penah keguguran n tggl janin lam loker..

ejans said...

haha.. stuju2.. smua benda2 tu common je kan.. dari kolej resident or asrama dari perlis smpai la ke sabah.. antu nye sama je.. haha..