followers

Friday, May 27, 2011

Apa yang sronoknya cuti?

Mak aih, awat bosan sangat cuti nih?dah la 4 bulan.lama tuu..kalau tanam pokok cili, komfem dah boleh bisness sos cili.boleh bukak kilang sos cili cap encik dosh.nak beli tak?beli satu percuma 3.heheh.wadehel aku merepek.mat jenin sungguh.

oleh krana plan nak rilex, chil2 kat rumah dlu maka ak membuat keputusan utk bekerja next month. kat rumah rutin yg paling afdal dilakukan oleh seorang pelajar U bila cuti adalah:

1)upacara pengosongan peti ais (makan banyak2)
2)bayar hutang tidur time stay up dulu2 'setadi'(padahal layan dota)
3)kalau yg pompuan biasanya ada marathon drama korea dr pagi sampai pagi balik.
4)on9 sekuat hati.
5) berkebun cili, eh ade ke?

picnic pon masuk dalam list yg ke-6 boleh tk?

heheh, kadang2 bosan2 gi hang out ngan member2, layan wayang,jalan2 bagai.tp kalo lepak or wayang slalu pon duit jadi macam air lah jadinya. jd aktiviti2 seperti ini harus dikurangkan untuk menjana ekonomi.eh, sat ad panggilan dr member aku ajak lepak! haha!! :p


pergi lepak2 tepandang cermin kat shopping mall dan...

15 comments:

FaiZaH Fyn said...

bagi sikit cuti tu kat saya boleh??untungnya dapat cuti lama2

bella luna said...

untungla cuti 4 bulan.. sy dak dip ni cuti sebulan jerk..cedihhh ni esk da nak berangkat ke uitm dihati kuh .. ahahahha

Jer ... said...

aku yang belum cuti ni nak sanagt cuti , ko yan gdah cuti bosan plak . DOsn DOsh , jom tuka ngn aku .haha

Dosh Saleem said...

faizah fyn: haha..amekla~nak brape hari?hehe. :p

bella lina: tkpa2, at least tkdak la boring sangat.huhu

jerza:tk sronok pon cuti. jom2 tuka!

ZWAN SABRI said...

jom kita cuti puas2.. HAHA

gadis buncettt said...

keje keje. nanti bole belanja wa tengok wayang sambil lepaking. HAHAHA

sobri yaacob said...

yang tanam cili 2..slalu stendent wat masa cti sem..he..he..

EwaFiwa said...

singgah n follow sini :p

nawal addina said...

best ape cuti !

bole tido lame2 . hahaha

aLeXa iXora said...

cari la keje..ada jgk faedahnya nt.. =)

Dosh Saleem said...

zwan: hehe..jom tidoqqq!!

gadis:jom2.haha..

sobri: tanam cili pastu mati kene makan ngan ayam.hahah

fiwa: thanx!

nawal: a'ah, ni pon br bgun tido.heheh. :p

alexa: dah crik n dapat dah.tp start bulan depan.huhu

Nur Diyana Razali said...

salam awa..huhu thankz jd follower frst..hakhak terharu sy huhu nice blog awa..bole ar ajarkan cm na nk mantapkan blog sy agy eh..

sugar2 kapas strawberry said...

at home.i'm princess :)

mutiara hati said...

teringgat masa cuti2 dulu masa kat U... sekarang ni, cuti banyak tapi tak blh nak cuti... huhuhu

Dosh Saleem said...

NurDiyana: saya pon tktau sgt byk try n error je.huhu..tp kene byk mencuba la k. :) hepi blogging! :)

cik strawberry: hai cik princess! :)

mutiara hati: hehe..zaman u mmg best kan? :)