followers

Wednesday, May 11, 2011

knapa kau kelip2 mata tak henti2 nih?

okeh,okeh, aku nak setat nih!
ehem..dengan ini secara rasminya dosh saleem telah tamat tempoh pengajian ijazah sarjana mudanya~ woohoo! ekzem dah abes!!! okeh, aku start seriyes. -_-

yeah, exam dah abes,dan ak setat menulis belog balik.hee~
dipendekkan cerita, abes ja exam kami tros memulakan langkah pertama jelajah dunia dikuala selangor. best tak? memang BEST!!bertolak dari shah alam pukoi 5.30 ptg,smpai2 je fulamak aih! cantik gila view~ mula2 kami makan seafood kat pantai remis kat Kuala Selangor.makan tepi pantai diiringi pemandangan tepi pantai remis berlatar belakangkan sunset. superb beb.thanx to Ikmal, coz blanje kami semua.sedap beb~ makan tak pandang kiri kanan tros laju.hehe..

sunset,dlm perjalanan pergi.

sampai sudah

ketam masak bercili yg best~

pari bakar yg terpaling sedap!

pergh! asam pedas!

kerang-kerangan

dah abes makan,solat semua, depa bunyi:

"eh, jom tengok kelip2? dah dekat dah ngan tempat dia ni"

apalagi,berkelip2 mata aku terdengar. oleh yang demikian,perjalanan kami diteruskan ke kampung kelip2 sungai kuantan, berdekatan tmpat makan tadi.hehe..sampai2 je nampak iklan tnb yg pasal kelip2 tu terpampang besar dekat pintu masuk,sronok bagai dan eksaited!

bayaran yang dikenakan adalah Rm10 seorang,well that kinda expensive tp worth it la.tak rugi pon.seriyes aku ckap nih.

hero-hero

amboih suka dapat tiket

dikegelapan malam

sampai turn sampan kami naik 4 orang satu sampan siap dengan ad orang kayuh melalui sungai kuantan malam2. cuak gak sbb brother smpan tu cakap sungai ni banyak buaya.hahah! "okeh, cool down dosh,takdanya buaya tu nak makan kau" dengan itu ak merilekkan diri. (padahal cuak)gadis-gadis
housemate checkmate

pabila smpai je kat area pokok2 bakau tu ternampak mcm pokok krismas tgh2 hutan. "padia tu?" wow! itulah kelip2! seriyes lawa gile~ ingat sikit2 je, then bila pergi br tau banyak n cantik~ sepanjang sungai tu kami dok terpana dengan keindahan kelip2 sekeliling kami. difahamkan yg kami ni bernasib baik sbb datang time bulan tak mengambang dan cuaca baik, tu sebab kelip2 banyak. time singgah kat tepi pokok tu ad yg terbang kat sekeliling dan ak tangkap sekoq guna tangan. hehe..cantik weh bila kat tangan. mula2 ingat binatang tu besar mcm lebah,rupanya kecik je macam kelkatu. lampu tu nyala tang bhagian pungkoq dia.ahahah! brother smpan tu crita org sering salah faham antara kelip2 dan kunang2. dua2 ni lain sebnarnya. kunang2 bersaiz besar manakala kelip2 ni kecik ja tp banyak. dia hinggap kat pokok berembang utk mendapatkan nektar dr pokok tu." owh, camtu rupanya~" rasanya teringin nak culik 2-3 ekoq simpan dalam botol, boleh guna tme black out kat rumah.

berenang2 ketepian

begitulah alkisahnya pengembaraan kami utk harini, time dlm smpan tkley nak tngkap gmbar sbb gelap sangat.memandangkan phone ak nye camera tahap biasa2, jd tk dapat nak amek gmbar kelip2 tu.okeh, ak da ngantuk,esok nak pegi pulau pangkor plak! nntikan edisi terhad lagi hangat time balik pangkor nnti~ hehe..





11 comments:

ZWAN SABRI said...

aiseyh, merdeka sakan la da abes exam.. HAHA..
Btw, kompem best punya tengok kelip2 tuu.. tingin gak nak tgok.. ;P

Razman Kamarudin said...

terbaik bro... what a great xperience... byk tmpt ko p... anyway, selamat bercuti & memulakan hidup br... lps ni jd r ko pekerja... jgn tanam anggur(menganggur)dah... hahaha

Haziq Yaacob said...

what a nice blog.. :D

nice trip to kampung kuantan kan? haha..5tahun skolah kt kuala selangor, tahun ke-6 baru dapat pergi hahaha :D

gadis bunga said...

tak penah nampak kelip - kelip ouh .
HAHA .

aqmalazmi said...

wahhh best nyee..
kelip3 tuuu

fadzioriq said...
This comment has been removed by the author.
Dosh Saleem said...

zwan sabri: a'ah best gile! pegi la bawak awek.hehe.

razman:haha..mekacih2. btw ak tk keje lagi,still nak sambung lagi.ahaha

haziq yaacob: mekacih haziq.a'ah cantik kan.huhu

gadis bunga: pegila try.seriyes berbaloi.haha

aqmal: a'ah.best gile~

meor:haha, dah gmbor ko paling banyak.hehe

Maly F said...

wahaha..dosh buat comeback!
memang bestkan makan kat Aroma tuh.berbaloi-baloi !

haa dosh, tak bahaya ke kat kelip2 tu.sy mcm mau pi jugak tp orang dok kecoh pasai buaya tu.trus hilang semangat.hoho

AnisZahra said...

Apasal tak habaq nak g k.sel.. satu lg tmpt wajib pegi is bukit melawati. haha. :p

siti hafsah said...

jom kte memeriah kn contest nie.. ceta kn kisah silam yg pling kelakar hadiah ny suprise k lihat syarat2 d blog sye simple jer.. http://hafsahharun.blogspot.com/2011/05/1st-contest-cik-hafsah-harun

nurul norman said...

kte pnh pg situ tgk kelipkelip skali jee. mse 2 x rmai org lgi. huehuheue~ best kann =D