followers

Wednesday, March 2, 2011

Siapa lahir tahun 80/90an???

EH KENAPA TERSIPU-SIPU NIH? ada orang melamar kah? haha.. nak tau knape bacalah kenangan2 dulu nih. pada budak2 yang lahir tahun 80/90an abes bace mesti tersengih2 lalu tersipu2 korang sume. :) *masih tersengih

- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.

-salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon
kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
ingat tak? ingat tak? :)

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman,
Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps..
kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih.

18 comments:

c.a.p.i.k said...

bila baca nih hanya mampu tergelak.
hahahahahahahaa.
tknang zmn kanak2ku. hahaha

FaiZaH YaaKuB said...

haha..mmg tersenyum je bc entry ni..rindunya time tu :)

h A n Y S said...

hampir semua point tu same! rindu zmn kanak2 reybina.. T__T

aeda|photocrazy said...

sgt2 teringat zaman kanak2..
rasa cam nk alami lagi sekali je..hee
terbaik la entry ni :)

ReEnApPLe said...

betul3...aku sokong.... hahaha...

shiqin said...

yeeaah ! tora, tora dtg lagi.
hahahaha
seronok zman muda2 dlu.nakal pun ye jgk.
asl kn de babu jual roti wajib tahan soh bhnti nk jajan.
:D

Izyan Lavender. said...

haha, sumpah kelakar masa zaman kekanak dulu.
budak2 skrg ni x rasa da sume tuu.
wuu, rindu2. :)

Dosh Saleem said...

capik: haha.zaman kanak2 memang wajib dikenangi!

faizah: hehe..yeah~ senyum simpul lagi! :)

hanys: kanak2 rebina! yeah! ahah!

aedalphotocrazy: kene mintak time machine nih! haha

reenaple: thanx atas sokongan~ :)

shiqin: yeah! ahahah! iklan tora kat tv pastu esoknya tros gi kedai runcit carik mende alah tu.hahak!

izyan: hahak! yeah! beruntur jadi kanak2 lama cam kite nih! :)

NUR Azdatul Azween said...

rindu sgt2 zaman kanak2 rebina..
xde masalah nak pikior..^_^

nazalya said...

haha.. tetiba teringat zaman kanak2 dl.. hehe..

Yuslia Suhana said...

suka tgk power rangers. lps tu sampai gaduh2 berebut ngn adik nak cop warna pink. hahahaha

Zukifli Amir said...

sangat3 rindu masa tu. bestnya zaman tu.. aku suka tang sekolah tu. memang kalo sapa ade alat2 tulis canggih or unik je mesti rasa cool.. haha

Dosh Saleem said...

Nur azdatul azween: yeah time tu fikir nak daptkan mainan je.haha

nazalya: haha..yeah.mesti sambil tersengih2. :p

yuslia suhana: hehe.power rangers memang fenomena. kitorang sepupu sepapat main jadi power rangers time kecik2 dlu.

amir: hahak!tau tkpe! time tu sume pakai kaler luna ngan bawak air sirap dalam botol air bentuk henpon!

Maly F said...

hikhik.memang tersenyum simpul dah nih.main pemadam tuh memang selalu la.suka la entry nih.like :)

ZWAN SABRI said...

Dosh, thanks sebab mengimbaukan kembali kenangan zwan time dulu2..
sumpah rindu kowt zaman tuu..
Rindu nak pembaris yang ada ayaq..
rindu nak tora..
rindu nak main mario..
HAHA

budak tadika said...

hoho..trimas sbb ingat kan sy.. :)

luna said...

tora? haha...aigoooo ingat tyme kecik2

sang mantan, said...

sengih.*