followers

Tuesday, March 8, 2011

Kini Tinggal Kenangan...


Ergh..lama tk merepek2.ni sume salah test2 dan assignment2 banyak bagai minggu lepas.siriyes tak cukup kaki tangan kpala nak cover. kepenatan minggu ni ditambah lagi dengan kesedihan yg amat menyedihkan buat warga2 saseroba dimana tanggal 8 March 2011 maka tiadalah lagi sekolah yang bernama sains seremban..:'( *skolah aku weii.

eh knapa plak? mai ak crita sat.ini cerita seriyes.
camni..skolah terpaling aku sayang, skolah menengah sains seremban (SASER) dah ditukar namanya kepada Sekolah menengah Sains Tuanku Munawir (sempena nama yang dipertuan besar) pagi smalam. dengan perkenan Yang Dipertuan Besar saser mendapat nama baru dan dirasmikan oleh Yang diPertuan Besar baginda sendiri. segala lagu skolah,batch,nama kediaman,semua ditukar.

ergh...sedey wooo~ skolah tu la tempat ak mula2 tau nakal2 (dulu ak baek kot.hehe :p) tempat ak menganggap kawan seperti adik bradik, tempat ak kene kejar dengan gpk hem tgh2 malam. tempat ak smunyik dlm almari time prep, pastu kene rotan padan muka, tempat ak blajar banyak benda..terasa seperti kehilangan tuh bila tukar nama.dan kini tiada lagi saser..:(

kawan2 semasyuk!

hampir semua alumni2 saseroba tak berstuju nak tukar nama termasuk guru2 yg dari mula2 saser ditubuhkan. kami mewujudkan solidariti dgn meletakkan profile pic dgn logo saser yang lama. siap ad group lagi tuh kat facebook khas utk memperingati hari terakhir lagu 'putera harapan' dinyanyikan. sayu beb.ramai yg bersedih di post2 facebook masing2.dan ada org kata 'ada apa pada nama?' jawapannya memang adalah!


erghh..sori~ ak semangat sket tang skolah2 ni.. tp tktau nak explain macamana sebb ap ak syg sangat..bukan aku je tp semua kawan2 ak rasa perkara yg sama..byglaa kat situ lah ak banyak blajar macam2 benda.pengalaman best yg aku takkan dapat kat mana2, kawan2 yang gila babeng tahap adik bradik, cikgu2 yang terbaik2 yang slalu berkorban demi kitorang. mestilah ak sayang skolah ak n smangat dekat tempat yang ak sayang ni. n aku terkejut monyet bila denga nama akan ditukar. :( stelah kan 5 tahun gah sebagai skolah no 1 ranking sbp selama 5 tahun berturut2 dan 2 tahun ranking terbaik Malaysia.


tahun lepas cgpa skolah 0.97 bermaksud hampir semua dapat 10A dgn jumlah A1 teramai

ranking saser dimalaysia

ergh.....pasni dah takdak dah saser.woo~ tp mungkin ad kebaikan utk generasi akan datang. nama yg diletakkan pun nama yang baik. so brharap generasi akan datang akan dapat mengekalkan dan meningkatkan lagi apa yang sedia ada. buat guru2 saser, kalian adalah anugerah yang terbaik yg pernah saya dapat. :)


8 comments:

nub said...

hidup sekolahku. lagi2 all boys skool cam kita an.

azwa_amani said...

huhuhu...sedih jugak kalau cik amani ditempat awak

c.a.p.i.k said...

sedeyh lah siot. dpt rase kot prasaan tuh cmne. hurm. simpati.

Azi Huhu said...

wahhhh, sekolah budak pandai ^^

Dosh Saleem said...

nub: tu ah, sedey dowh,skolah2 allboys mmg terbaek.

azwa: huhu..a'ah cik amani. seey gak~

capik: huhu..mekacih capik.

azi: haaha...skolah budak sengal.hahak.

zuhairi rahman said...

tu la...kte pnat2 naek kn name saser sesuke je die tkar.name saser x kn mati slagi ade kite ;p

Dosh Saleem said...

zuhairi: yeah! tau tkpe! cecikgu kite pon bantah kot.huhu

Joe_Hans said...

zaman sekolah mmg seronok giler!