followers

Tuesday, March 15, 2011

Jepun dilanda tsunami,hatiku dilanda gelora

Ergh..lagi beberapa bulan ja nak abes study nih.mak aih..ceq takot ni..macam2 perasaan ada kat dalam hati ni tahu tak.eh,Ini bukan pasal dalam hati ada taman permainan. Ini pasal rasa gembira, sedeh, cuak, segala bagai muncul. Ye laa..siapa tk gembira bila nak grad..siapa tk sedih nak tinggalkan rakan2..dan siapa pulak tak cuak kan kalau tk jumpa awek lagi lepas paper kan.haa~ takot bai..tp walau apa pun masanya akan muncul jugak dan nak tknak ianya mesti dihadapi dengan hati yg sekebal hati rakyat2 jepun tu haa..ksian depa. Ceq kat sini hanya dapat doakan agar depa suma slamat walafiat.

Yang paling merisaukan keadaan kat sana tu bila gempa bumi tu memberi kesan kepada system pendingin reactor nuclear depa. Oleh krana gempa bumi, system pendinginan reactor tu rosak dan mengakibatkan tekanan dekat reaktor2 tu. Dan untuk mengelakkan dari berlaku keadaan yg lebih teruk maka tekanan itu terpaksa dilepaskan ke udara.kalau dak dah mletup dah jadi macam kat Russia dalam kes Chernobyl. Huihh takot naa..tkmo mletop2 lagi cam perang dunia kedua tu. Ini bukan setakat macam letupan meriam hari raya beb. Ini letup bley cacat bumi ni. Dan akibat dr pelepasan radiasi tu,ianya boleh memberi kesan mutasi kepada gen2 badan manusia yg boleh mengakibatkan pelbagai kecacatan dan kesengsaraan.haa~ tp janganla harap mutasi tu mcm crite xmen tuh boley dapat kuasa2 tuh.haha.

Kawan2 ramai jugak ada kat sana. Depa dok korea, jepun, sana tuh. Tp Alhamdulillah mereka slamatlaa stakat ni.depa wat rilek ja ak tengok siap jalan2 lagi sana sini.erghh aku jeles,aku jeles. -_-‘. walau bagaimanapun sama2 kita doa agar semuanya slamat dan tabah menerima musibah ni tak kira apa agama depa,atau bangsa depa atau pun sebab depa bukan negara kita. kita semua sama manusia ciptaan Allah tanpa peduli warna kulit hitam ke klabu ke. huu~

tak dapat pegi korea jepun pakai baju korea pon ceq da sukaa daa.hahak

6 comments:

FaiZaH YaaKuB said...

oh ingatkan gelora ape tadi..dh nak abis study..best2

btw pinjam baju tu boleh??

Maly F said...

orang nak abes belajar pun boleh gelora hati, ni yang tak abes belajar lagi la gelora taufan ribut petir semua ada.

Dosh Saleem said...

faizah: hehe..tkbest laa sebnarnye~ owh pinjamlah.haha :p

maly f: yeah, tp nnti bila maly dah nak abes pon rase cam tkmo tinggal.huu~

ZWAN SABRI said...

tula pasai.. bila dah semester akhir ni, rasa sedeyh lak nak tinggaikan memori2 yang dah tercipta.. HUHU

leyzajamil said...

encik dosh..apa nm lagu latar blog kamu ni...

Dosh Saleem said...

zwan: yeah.memori tu simpan baik2 na.haha

iezajamil: tu dia, lagu tu nama dia kiss the rain-yiruma.huhu