followers

Saturday, January 22, 2011

Nyaris ditembak ketika naik motor

Erghh..entry nak hiperbola je ak ni. hehe..ak tk kene tembak ngan peluru tp kene tembak ngan sengat tebuan. tangan aku kene sengat tebuan. ades...cis..banyak2 tempat knapa tangan yang kau pilih? pegi la sengat ayam ke, monyet ke, tp kenapa aku? T_T .oh, kene sengat tadi time dalam perjalanan balik dari Taman Pertanian Malaysia Bukit Cherakah. aku kene time balik tengah naik motor beb. siriyes pedih T_T. lengkali ak nampak kau tebuan ak sengat kau balik tanda protes.

opocot mak long!

okeh kite tutup crite pasal tangan ak yang kian membengkak ni.heheh. smangat betol ak tangan bengkak pon ley post entry lagi. :p sebnarnya arini sangat best (selain kene sengat) cuba teka aku pegi mane? hehe..eh? ak dah cakap ek? eh termalu. hahak! betul3, ak pegi bukit cherakah bertiga dengan budak2 rumah ak. antara aktiviti yang dilakukan adalah melawat member lama aku dalam gmbar kat bawah ni,

ni name die sameon, die rusa bintik2

ak slalu pinjam mamat ni punya bulu buat lidi ngaji mase kecik-kecik.

ni antara bebudak umah aku

kayak free ni weh, sape tak nak kan, nasik free pon ak nak apakan lagi kayak free.hahak!

perjalanan diteruskan lagi. pergh..agak jauh gak la jalan kaki. nak naek basikal abes semua dah. last2 kitorang jalan kaki je. dah la besar tempat nih. dekat stengah jam jalan kaki lepas tu baru sampai ke tempat utama destinasi kitorang, Taman Iklim Sederhana 4 Musim. hehe.. untong kitorang sebab skarang ngah winter.hehe..
-7 'C? perghh..sejuk beb

ak nak bawak snowman ni balik rumah boleh?

kalau boley kumpul banyak boley maen baling2 orang.hahak!

bukti ak dah pegi nih!


p.s: tangan ak masih bengkak.gahahah!

7 comments:

Maly F said...

wahh best la pegi time winter. dulu sy pegi time summer.bosan.huhu.

p/s: semoga cepat baik tangan!

DanieL AdiE said...

lame x g tempat2 mcm tu....

Haziq Yaacob said...

teringin nak pegi..

nub said...

syok doh. bawak aku p ooo

ZWAN SABRI said...

WoW! best2..
pi sana x ajak.. huhu..
btw, smoga tangan tu cepat sembuh.. ;)

Dosh Saleem said...

maly: yeah, nnti nak try spring lak!. thanx~

daniel adie: best woo. siriyes.hahak!

haziq: pegi laa tk perlu byar tiket kapal terbang utk pegang salji.hehe

nub: syok weh, ang dtg shah alam aku bawak.haha

zwan: yeah, tangan dah semakin sembuh.huhu

soe hawani said...

encik dosh.. nak tanye kalo dr puncak alam ke bkt cherakah neh jauh x?