followers

Thursday, January 20, 2011

aku nak cucok hang boleh?

Eh, penah makan steamboat cocok-cocok tak? aku paling suka kalau ada bebola ketam. tp penah tak lepas tu guna lidi tu cucuk kat badan korang atau kawan2 korang.cuba buat dan lihat reaksi kawan2 rapat korang bila lidi steamboat tu terbenam kat kulit diorang.heheh! eh jangan buat!.kalau nak buat jugak ak sarankan pegi batu caves.
haa~ entry kalini sebnarnya pasal lawatan aku tadi pagi ke batu cave sempena festival taipusam arini.sambil mengenali budaya masyarakat india di Malaysia.ceh2..patriotik jugak aku ni.weewiit!! sebenar2nya ak teman member2 ak amek gambar2 kat situ.sume otai2 lomo, faisal,naqi,anep,bubak,mim,dan Sammara.Sammara rakyat German. die first time tengok festival ni dan excited gile. die cakap beruntung kitorang duduk kat Malaysia (padahal aku pon first time pegi) ak plak pakai camera phone je.erghh..gila lame! -_-"
ak sebenarnye dah lame teringin nak tengok mende2 ni. slalu tengok kat tv je. kali ni ak nak tengok sendiri orang cocok2 badan.hahah.best beb! pengalaman yang sangat menarik!

kat pintu masuk die, pergh..ramai yang amat!

ekor2 merak yang diserata tempat

pergh..mamat ni denga je gendang2 tros mnari pusing2.


tengok! tengok! perghh hebat gile pakcik nih!

jalan sambil pijak kaca, lusa ak nak try kat rumah

budak kecik pon terlibat sama

"naqi ang amek gambar byk2!" haha


siriyes memang best! walaupun berasak2 nak masuk tempat ni tp puas hati beb. macam2 dapat tengok. kalau berkesempatan macam nak pergi lagi taun depan.

p.s: next time nak tengok tahun baru cina plak!

11 comments:

IMANSHAH said...

cocok jgn tak cocok

nub said...

depa baguihh..takdak cocok2 lobang ka pa..hehhe

syazz said...

huhu . ngilu i tgk tao x ? urrsshh !
brni u g tgk yea ? u xrs mcm bdk u kne cucuk ke ? hehe . ouccchhh ! i tgk gmbr pon terase mcm saket .. but , ni 1 pengalaman u la en . :)

qiela said...

hehe..jgn cube aksi2 itu dirumah eaa...
:)

Maly F said...

wootss bestlah dosh dapat tgk main cocok2 live nih.sy mau ngeri tengok~

ZWAN SABRI said...

cucok jangan x cucok..
best2, dok sambut macam2 perayaan..
dosh best la sebab slangor cuti time thaipusam.. Kedah tak cuti.. X leh nak tengok orang sambut thaipusam.. huhu

Dosh Saleem said...

imanshah: ghahahah! cocok sampai pecah!

nub: lobang ape yg nak dicucuk nub?hahak!

syaz: yeah agak ngeri la bila tengok diorg secara dekat. tp experience besh~

qiela: kalau buat kat rumah menjerit mak kite.haha

Maly: yeah sangat best. next time pegila~try new experience

zwan: a'ah memang tk cuti. time kat merbok pon sama dulu.huhu

mira lululala said...

wow cool lah beb pegi tgk thaipusam!

gonna put it on my to-do-list haha!

Dosh Saleem said...

miralululala: yeah! sangat besh~ nyaris disondol orang naik syeh time tu~ yeah berbaloi utk letak dalam ur to-do list. :)

KD said...

eee...seram!
tak boleh fokus dengan entry ni tahu.huhu.
yg tak mampu melihat gambar di atas,KD.

DanieL AdiE said...

wah! best tu g tgk celebration...

x pernah g..