followers

Wednesday, December 29, 2010

terhantuk kepala dengan makcik

Beberapa hari lepas ketika Malaysia v Indonesia di Stadium National Bukit Jalil kedengaran makcik blakang rumah menjerit GOL!! Huh! Terkejut den..heheh!nak tahu tak bila tengok match bola sume orang brubah. Fenomena ini jarang berlaku dan apabila ianya berlaku anak2 akan terkejut siamang melihat ibubapa mereka menjadi orang lain.hahak! yeah mereka beradrinelin menyorak pasukan kebanggaan mereka, MALAYSIA!! Fuh semangat! YEAH KITA MENANG!! Hehe..

hang tolong sepak dia nanti ak bg nasik kandaq!

Siriyes aku hepi gile bile tengok pasukan Negara menjulang piala Suzuki tu! Gile power! Dan yang lebih mengejutkan lagi bila dengan tiba2 bapak aku menjadi semangat tengok bola,ni first time aku satu keluarga tengok bola ramai2 dekat restoran tengok bola berskrin besar (bukan mamak).dan kat situ ramai yg amat bermajority pemuda2 sebaya aku. Pergh bangga beb ak dengan family ak. siap dok join sorak skali tu!.huhuh.bukan senang nak bawak satu family tengok bola dekat skrin besar.haha! adek faiq pon sorak jugak sambil mencilok air teh ais ak ketika ak berpaling kearah skrin. Tp sangatlah best,rasa macam nak catat dengan pen dan kertas bahawasanya arini aku Berjaya bersama family tengok bola bersama2 dekat skrin besar. Pencapaian baru yang boleh direkodkan didalam arkib keluarga ak.hehe.

zaman muda2 aku ketika prelaw melawan pasukan kuda belangsudut belakang

p.s: thanx to cik qiela sebab tags saya kat blog awak! Thank tau tau tau tau tau!!heheh! :p

26 comments:

ZWAN SABRI said...

WoW! tgk bola kat restoran bersama family mmg best..
Tadi kami sekeluarga pown tgk bola sama2 jugak tapi kat ruang tamu jer la.. Zwan sebelom ni mmg x minat tgk bola tp xtaw pasaipa kali ni zwan minat plak tgk bola.. HAHA..
Btw, Tahniah kepada pemain Malaysia sebab berjuang bermati matian and bermain secara profesional walupun penjaga gol Malaysia td turut disuluh dengan Laser.. HUHU

nub said...

syokk!!! lagi2 nengok team negara men kan...

lau bawak ibu aku p tengok champions league mau nyaa dia ajak balik.hahak

Dosh Saleem said...

zwan: hahah.peristiwa harini tercatat dlm buku sejarah.hehe

Dosh Saleem said...

nub:yeah! tu ar.ak bangga beb.trasa hendak menyanyi lagu negaraku lewat malam begini.hehe

HiGHNeSS FiQ said...

best2, dulu2 tyme skolah rendah mmg ada r p tgk bola kt stadium ngan family..

tp skrg nih tgk kat rumah je..tp ngan family gak r, lelaki saja, yg pmpn g umah sedara, sbb ade kenduri 1hb nih.. hehe


btw, thanks followed before, dh follow balik~ ;)

Dosh Saleem said...

yang tertinggi fiq:hahah! no prob!slamat berkenduri.heheh!

iKhRam said...

wow..
kitaorang tgok bola sambil seisi makan dinner sama2 kat meja makan..
risau jugak.. sebab makan gulai lemak cili api udang..

kalau tak sedar..
bersorak..
kuah gulai boleh gak kene kat mata.. hahaha

tahniah malaysia

yang benar
ikhram

Dosh Saleem said...

ikhram: perghh..best gila.time tu sume org komfem makan depan tv.haha

Azi Huhu said...

Ok kt menang, kening2 *tanda bangga.

Azi Huhu said...

Ok kt menang, kening2 *tanda bangga.

Dosh Saleem said...

Azi: yeah! garuda patah sayap digigit remau.hahah!

waniey said...

awk..thanks follow wani..wani fllow awak alik,,wani xjumpa cari shoutbox u laa..so,,wani tinggal komen sini je oke...

qiela said...

hehe..
waahh..sweet moment !! best nyew g tgk bola nan family...hehe..qiela tgk kat umah jewp..haha..tahniah malaysia !!

4 the tag = welcome sajewp dosh !!

Dosh Saleem said...

wanie: alrite mekacih2 cik wani.huhu

Dosh Saleem said...

qiela: yeah memang best yang amat. syg tk dpt amek pic sbb kusyuk tgok skrin.hahak!

waniey said...

haha..comel ke...hehe..thanks..npe wni xjumpa shoutbx awk ek...or awk mmg xde shoutbox tuu...nie last wni online tau..t jenguk2 laa wni gak oke or add me at fb

Dosh Saleem said...

wanie: ye, cmel blog pink kamu,haha. memang tknak wat shoutbox coz ad org salah guna. :)

Rozy said...

yeah yeah my family ponnn ! haha . btw, nice blog too .

&& thank youuu . you're followed back ! ;)

Dosh Saleem said...

Rozy: yeah bola merapatkan keluarga secara tidak langsung :)

fadzioriq said...

seyes ko main futsal???!!! tak penah nampak puun~tipuuuuu~hahaha

:: s c h a | VAMP :: said...

MALAYSIA mng !!! :DD <3

Dosh Saleem said...

meor:wey ak siap ad team kat kedah n tiap2 petang ak turun padan tepi malinja tau.hahak!ko mane kenal ak lagi time tu.ko kenal time dah sempot.hahak!

Dosh Saleem said...

scha: bangga menjadi rakyat malaysia.huhu :)

hafiz said...

hahahha. bro same ngn family ak.
bapak ak tgk bola cm tgk final worldcup. jerit gila2 bila malaysia skor...
jiran2 ak siap pasang skrin layar kt dpan umah.tgk bola ramai2.so nice memory...

Dosh Saleem said...

hafiz:yeah, mereka berubah! hahak! menjadi org lain. btw sgt seronok,haha

qiela said...

owhh..hehe
khusyuk btol 2..
hehe..lau ade gmbr family dosh ngah tgk bola ase nyew ag best..hehe