followers

Sunday, December 26, 2010

Aku garang, sila takot.


Erghh..ak tkley tido, dan rasa ingin menggigit sesuatu, lapa weh malam2 ni. Bangon2! Sape ad beskot? Mintak sket?hahah..rase cam senior kat asrama lak mintak beskot malam2 kat junior. :D dulu masa time asrama ad kawan ak ni mak die suka bawakkan dia beskot byk2 time dtg, tk smpai beberapa hari beskot die yg banyak tu abes. Nak kata die kuat makan ak lagi kaki mengunyah dr dia,heheh.ye laa mane taknya makanan bila sampai je kat dorm komfemlaa ramai yg menghurung termasuk ak,heheh.. tu asrama lelaki, ak tktau la asrama pompuan mcm mane ae? hahak! Bese la idop berasrama ni memang camtu, barang kau barang aku, barang aku barang aku. Heheh,tkley kedekut2 camtu nanti kene pulau baru ang tau. tp kita balas la balik time parent kita bwak makanan nnti. Huhu.

ini bukan katil aku

Seronok beronok2 duduk asrama, aku ngan member2 ak penah kena kejar ngan guru penolong kanan ak pukul duabelas malam. Siriyes ak cakap ni. Ak ingat lagi time tu sabtu malam ahad so kitorang nak beriadah la pukul 12 malam.kitorg main permainan baling2 slipar tu (ak tk ingat nama permainan tu) pastu Nampak dr rumah die (rumah dia kat dlm skolah) die dtg kearah kitorang. Apelagi terkejut kambing biri2 kitorang dan larik menyelamatkan bontot dr disebat.-_-“ heheh. tp slipar ak tertinggal time tu. Ak lari kaki ayam je.huhu..nasib baek die tk cam ak time tuh.ahahah.

kesan bila class takdak pompuan,tgok meja blakang

Waa rindu zaman asrama, beza dgn zaman kat u ni, kat university kita jadi bebas nak buat apa dan tkda orang nak paksa2 dah.zaman skolah dlu ponteng prep nyorok2 pastu kantoi kene sebat, padan muka aku. Tp bestla..ad benda yg boleh ak crita kat anak2 ak nanti time dah beranak pinak.hahah!

30 comments:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, sure kaki buli kat asrama nii.. hehe..
erm, pemainan yang baling2 selipar tu namanya tuju kasut tp xtaw la klaw kat sana nama dia laen.. huhu..
Btol tu btol, zaman skolah dulu banyak giler praturan tambah2 klaw dudok kat asrama.. macam dudok kat penjara.. zwan penah dudok kat asrama time form 1 and form 2 jer.. Then form 3 terus keluar asrama sebab dah x tahan.. HAHA

missALIA said...

hahaha...kt asrama pmpuan pn mcm tu gak actually...tp lambat cket la nk abis stock tu...ramai dok diet2 kan,tp mintak jugak dgn niat nak rase cket...hehe...

p/s: breaking the rules itu sgt best utk dikenang :D

Dosh Saleem said...

zwan: tk ingat la nama game tu tp yg penting lepas main bdn akan lebam2 bekas kena baling slipar.hahak.

Alia: Hai Alia~huhu.kalo lelaki tkde diet2. kitorg telan sume.hahah,kalo peanut butter tu satu hari bley habis.huhu :)

Mr. Swift said...

Haha, cayalah bro! Aku pun suka Mamak!

Dosh Saleem said...

hah? mamak? uish tu post yg kt bwh.huhu

zarith said...

perangai biasa kalau dah time skola kan. hehe

Dosh Saleem said...

hahah, a'ah.rindoo zaman skolah.rasa mcm nak pakai bju skolah balik je skarang.hahah! :p

KD said...

haha. tiba tiba rindu jugak zaman sekolah. ponteng lari ikut pagar belakang sampai terjumpa mama lagi :D

iKhRam said...

hahaha..
asrama sekolah..??

saya bertahan tinggal di asrama sehingga 4 bulan sahaja..

bukan tidak seronok..
seronok dgn kawan2..
tp tidak tahan dengan jadual yg bukan mengikut kata hati saya..
memang duduk di asrma perlukan disiplin..

ada jugaklah satu dua cerita di asrama yg sukar dilupakan..
memandangkan saya ni jenis budak yang baik2
jadi cerita2 yang teruk2 sampai dikejar warden mmg tak ade la..
cuma sekadar jadi pemerhati..

yang benar
ikhram

Dosh Saleem said...

KD:hahah,best kan? uihh, camne smpai ley terjumpa mama?hahah.

ikhram: yeah, dok asrama kene disiplin, tp sebb asramala sy ok sket kalo tk saya malas blaja.hahah

AnisZahra said...

Haha.. dah adat duduk asrama kena buli. Yang senior balas dendam, yang junior kena redha. Tapi yang pasti, gua adalah senior paling baik mase sekolah asrama dulu. HAHAHA. :')

Dosh Saleem said...

Anis: yeah, tu la yg best pasal asrama.hehe..:)

... said...

Thankyou for the visit!
nice blog man :)
i'll following you too!
stay keep in touch!

Dosh Saleem said...

...: hello miss noname: hahah.mekacih2. =)

Cik Faridah Huda said...

tq dosh...
cari shoutbox x der..terpaksa la dropped kat comment..

Dosh Saleem said...

hahah, terpaksa ke?uishh!saya tk paksa. :p

soffea said...

hyep dosh :) kawan alia kan? hehe. salam ziarah :)



wah. rindu kan zaman dok hostel. tapi i dulu skolah harian. time kat IPG la bru merasa dok hostel. serious rindu~

Dosh Saleem said...

soffea: ye cik soffea saye kawan alia. :), owh hostel pon best gak, time foundation n matrik pon dok hostel gak.tp tak se strict skolah, zaman skolah kitorg siap main kejar2 ngan warden asrama.hahak!

ADfeez said...

zaman duduk asmara mmg besh giler!!!!
sume budak2 x matang time tu.. mmg buat benda2 yg bodo je... bila ingt balik.. lucu pulak.. hahaha~

latest entri :
5 Petua "Mendatangi" Isteri Dari Belakang

Dosh Saleem said...

adfeez: ahah,memang! sgt best zaman duduk asrama,

wow,post tu bunyinya menarik.heheh.

KD said...

haha.sebab takdir :D gigih lari ikut pagar blkg pastu dah sampai satu lorong kecik nampak kereta ni macam kenal je tapi buat tahtahu je dulu bila dah dekat eh mama? dua2 pun terkejut last2 naik kereta mama hantar balik rumah.kena la tazkirah dalam kereta.apa apa pun mama siap beli pizza lagi.haha.

Afiefah Safieni said...

ni mesti suka amik biskut junior ni.!!!
zaman sekolah kalau ingat2 balik memang best..tambah2 yg nakal macam awak..sure ada bnyak kenangan..!!

Dosh Saleem said...

KD:waa~ mesti mama awak terkejut yg amat.hehe..tp nnti ley cite kat anak2 awak "mak dulu terrer panjat paga blakang skolah" hahak! ape2 pun best bende2 macam tu bila diingat balik kan.hehe..dah la dapat pizza.perghh..lengkali buat lagi dpt kfc lak. :p

Afiefah: junior tu offer kat saye saya dgn tanpa segan silu amekla.hehe..tkla saye kat skolah baik. 0:) hahak! :p

kizzy tf said...

hahaha best2! masa kena kejar cigu tu mmg takut..tp skg bila ingat balik, kelakar!

*dulu ms duduk asrama sy baik je, tak buli org pon =p hahaha!

Dosh Saleem said...

kizzy: knape smpai ley keja ngan cikgu gak? hahah!

Nulia.Nadyra said...

Hola !!!

Oh sediy ... saye tak pernah merasai tinggal di asrama ...semuanya berpekung di dada ...sudah tiga minggu saye sudah tinggalkan sekolah ...rindu kat kekawan dan cikgu ... sebab tak siap homework admatt ... oh ...

Bukan tak tahu , tapi tertinggal buku di dalam bas !!!

Relakan sahaja telinga diceramah . Oh , memori !!!

KD said...

mama sgt la terkejut.ayat pertama keluar dari mama 'anak aku rupanya' :D btw,saya tak panjat saya lalu pintu belakang je okay.haha.

Dosh Saleem said...

Nulia Nadyra: owh tkpe2.tk lama lagi awak sambung study awak rasa dok hostel lak.hehe..tp tk same la mcm skolaa. :)

KD: btw siap boley dpt pizza lagi.ades.bestnya~

nub said...

hahak.teringat zaman skola.

Dosh Saleem said...

nub: ang kat skolah mcamana la nub.buat la post.hehe