followers

Thursday, December 16, 2010

Kisah kanak2 kronik

Selepas balik dari Johor Bahru City Square menonton Siri Kronik Kanak2,The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader bersama rakan2 sekumpulan. tiba2 trasa nak comment film 2 Alam ni. Tengok die punya trailer bukan main lagi terbang sana terbang sini. dan sememangnya ianya menjadi cerita kegemaran kalau melibatkan adengan2 magis . rate yg boleh diberi hanyalah 3/5 je. okey la tu lebey stengahkan? :p


Sultan Aslan dengan anak2 buahnya


yeah,boleyla,cukup2 makan la tu rate die. nak cakap best yang 1st one, The Lion, The Witch and the Wardrobe lagi best kot. tapi graphic cukup cantik menggamit rasa dan membuatkan terpesona seketika diwayang yang sejuk tahap aircond dewan annexes uitm. dan sememangnya the best part time Eustace bertukar menjadi seekor naga yang jinak. Cool gile! beta nak bela sekor tunggang gi class. baru gerek!


okeh, nak bela mende alah ni!


dan balik2 je teros gigih search series yang seterusnya, The Silver Chair. dlm siri yg kali ni adik bradik Pevensie dah takde dah tinggal Eustace bawak member pompuan die Jill Pole gi masuk dunia kegilaan kanak2, Narnia



watak kesukaanku,si pembebel ber accent British,


well then patut laa director crita ni tknak sambung utk siri yg keempat ni sebab siri ni makin jadi kelam kabut. jalan crita dah mula berpusing2 dari the first 3 series. pasni buku dia yang kelima, The Horse and His Boy, dia patah balik ke 1st series. dia crita balik kisah 4 bradik tu time memerintah narnia dlm The Lion, The Witch and the Wardrobe pastu yg 6th, The Magician's Nephew dia patah balik sebelum the first series mcm mana dapat almari ajaib tu. jadi susunan yang betul kat siri kronik ni, 6,1,5,2,3,4,7.erghh..patutlaa director tak nak direct coz kat end series, The Last Battle nnti semua watak2 datang balik so maybe akan berlaku kepelik kan kat situ utk cari pelakon2 lama yang dah brubah rupa paras akibat tumbesaran masing2. bayangkan narnia 7th, brapa umor Peter time tu. sedangkan Daniel Radcliffe, harry potter pon dari time budak tu kanak2 hingusan kini dah berjambang. ape lagi watak Peter, yang mungkin dah bruban rambut ketika film ke 7th. yeah mereka boleh cari pelakon lain tapi hilang keasliannya.cuba bayangkan watak Ron or Hermoine ditukar time last episode, tk ke pelik tetibe tengok Hermoine, Emma Watson diganti dengan Miley Cyrus. okeh aku merepek.


okeylaa enough from mumbling about this film, ape yg nak cakap maybe dah hilang minat kat Chronicles ni. for me ianya agak mengecewakan la.but i dunno maybe some suka, but im not.huhu.




1 comment:

ZWAN SABRI said...

HAHAHA.. mmg org suma tabik spring la klaw naek Eustace tu g klas.. HAHA..