followers

Wednesday, December 22, 2010

bila anak2 ikan dah start main gigit2

Selamat hari cuti semua, bertemu lagi kita dirancangan jom jalan sakit lutut, erk..okeh aku merepek lagi, tp lutut aku memang sakit sebab terkena batu kat air terjun, padan muka aku main air macam orang terencat akal, ok2 ak cite ape yang sebenarnya berlaku dinihari ni. :p
air terjun highcity

smalam, seangkatan anak muda termasuk aku mengadakan lawatan mengejut ke air terjun kota tinggi, naik 2 kreta kami bertolak dr jb dan smpai lebey kurang satu jam lebih, lama dah aku tak pegi tempat ni, last pegi time skolah menengah form 2 dengan family sempena cuti skolah. dah brape taun dah tak pegi dan sampai2 je kat entrance dia kami terkejut monyet bila melihat harga nak masuk dah rm7.50 sorang.pergghh..lengkali dah keja ak plan nak bukak business air terjun kat blakang umah ak, komfem kaya macam tuan tempat ni.

ketibaan rombongan pengantin2

the makanan :)

Sampai2 je kitorang mencari tempat berkelah yang sesuai.

“yang lelaki sila cek2 tempat kat atas ye”

Budak2 pempuan suroh carik tempat mana tau ad view yang lebih cantik kat atas. Dan laki2 ni pergilah survey dlu mana tau ad port2 yang lebih cantik molek, sepanjang laluan pendakian yang tak seberapa tu, dapatla tengok pemandangan yg cantik2. Melihat aku excited smacam, mmber aku gelak

“dosh, ko memang sukakan nature2 ni”

Yeah, aku memang suke gile dan excited yang amat, ntah la ak pon taktau, aku lebey suka pegi tempat2 camni dr tengok wayang, merambu2 kat Bandar2. Nak explain pon susah, dan memang minat kan.haha.:)

gambar semasa sesi pendakian

gelongsor yg tak panjang

Lepas tu kitorang pon start la bermandi manda dan bersuka ria, yeah seriously sangat best. Air terjun tu tros jadi meriah ngan kitorang dok terjerit2. Dan kitorang main satu game, actually member ak sewa pelampung besar yg macam kat sunway lagoon tu, rm8, mahal kot sewa mende alah tu. Pastu kitorang mcm2 kanak2 pra skolah maen tolak2 boya tu.,heheh, bila diorang naik atas boya(pelampung) tu, kitorang tolak diorang kearah air jatuh,hehe jahat ek kitorang :p, dah macam sunway lagoon kitorang buat tempat tu.eheh! pastu kat situ ad mcm gelongsor buatan mcm kat sunway lagoon tu, kitorang pon naik la mende alah tu guna boya yg disewa tadi, hah kau,jatuh bawah tunggang terbalik skali kitorang dalam air tu. Tapi sronok laa walaupun terguling2 jatuh kedalam air.

Time tgh2 mandi tu sorang member pompuan menjerit, huk aloh, ape hal pulak budak ni? Rupa-rupanya kaki die kene gigit ngan ikan dalam air.ahahah.yang peliknya ikan tu asyik serang dia je.sian die.huhu~. sesudah pastu kitorang panjat lagi keatas dan terjumpe kolam yang lagi best, dan kitorang mandi lagi dan lagi, kat tempat ni kitorang menyelam guna goggle n nampaklaa banyak ikan kat bwah,siriyes ak cakap ni,banyak gile.terkejot ak tgok, patotlaa member td ckp kene gigit, n ak pon trase kene gigit kat situ.rasa die mcm geli2.heheh..

kat dalam air ni la kolam yg ikan gigit2 tu

Dan aku baru paham ikan tu ikan yang dkat pusat2 urut tu yg makan sel kulit2 mati kat kaki utk kesihatan tu. Pastu nmpakla ad satu keluarga letak kaki diorang dekat area tmpat2 ber ikan tu. N ikan2 tu memang bagus dan baik hati berkidmat utk mereka.haha..

pemuda pemudi masa hadapan :)

Last2 bila balik tmpat letak makanan balik terkejut ak tengok berterabor brg n makanan kitorang. Rupe2nye monyet2 hutan tu merompak brg2 kitorang. Abes roti ak bawak die bawak lari. T_T. padahal letak kat tempat yg ramai org tu. Nseb baik brg2 berharga lain kitorg bwak naik atas. Kalo tak if korang denga phone ak call korang tu bukan aku tapi monyet2 buat panggilan hangit.heheh. :p

Dan akhirnya kitorang pun berkemas pulang ke tanah air, johor bahru. Penat dey~ smpai pun malam kat umah.anyway memang funlaa..n next week insyaallah akan pergi pantai pulak. :)

21 comments:

Anisa Hang Tuah said...

gambar sgt cool lahh

DoshDrake said...

huu~ mekacih2 .:)

ZWAN SABRI said...

WoW! Sumpah gambaq suma memang sempoila..
aiseyh, meriah giler..
owh, kat sana kena bayar ek klaw nak mandi air terjun, tapi nampak macam berbaloila sebab mmg best tempat tuu.. ikan urut2 pown ada..
mmg superb lah.. HAHA..

DoshDrake said...

hehe..tgokla sape yg amek. :p..yeahni first waterfall yg berbayar stakat ni kene pegi.

ekin said...

bestkan kne gigit ngn ikan..
mmg geli2 rasanya..=)

DoshDrake said...

a'ah.rase die memang geli2.tu yg budak tu menjerit.huhu~ :)

qiela said...

wah..
nice view
chantek

;)

Siti Nadzirah Zakariah said...

kat kota memang byar..
try g bekok,segamat..
best gak..

DoshDrake said...

qiela: thanx qiela :)

siti nadzirah:air terjun gunung ledang ke? :D

Sha Shakina said...

bestnye pegi air terjun. da lama tak main air terjun. :) btw, thanks follow i. i da follow u balik :)

DoshDrake said...

ahah, u r welcome! :)

DanieL AdiE said...

wah! sgt2 best!!! cembur sgt2!!

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/miracle-does-exist.html

DoshDrake said...

thanx.hehe..:D

MIMIE AIZA said...

mandi sungi itu bestt :)

DoshDrake said...

yeah~:)

Awang Hafiz said...

cantik gambar. pakai kamera ape ni?

dulu penah pg air terjun kota tinggi, tapi pack sgt dgn manusia, rasa cam dah takleh nak mandi dh dlm sungai tu.. penuh ya amat.

maybe pg time cuti sekolah kot.. tapi tobat nak pg lagi.. dh la kena bayar.. huhu.

anyway, thanks sbb follow me. nice blog.

sugar2 kapas strawberry said...

sronok ye bermandi manda..heheh

btw follow u back :)

Dosh Saleem said...

awang hafiz: owh, pakai camera phone je. tak mampu gune slr.owh time tu gi time weekday so tkramai sgtlaa.haha

strawberi:yeah best gile! hehe :)

E.d.Y said...

lama xg air terjun kotatinggi...rasa dulu masuk bayar paking je

Asluvcat said...

waa...da lame x g waterfall kota tinggi w/pn dkt. tp dolu2x tmpt tuh xbest, byr je mahal. tgk entry kamOo mcm best je. na try larh nati..
btw, thanks yep.! folo u back...^^,

Dosh Saleem said...

edy: yeah dulu byr parking murah je.skarang lebih2.haha

asluvcat: ahah!memang bestla.ti dtg la lagi.haha