followers

Tuesday, December 18, 2012

Bila loceng class berbunyi Part 2


(Sambungan )

Saya nampak awak kluarkan buku merah yang letak atas meja awak tengahari tadi..
Lepas tu awak tunjuk saya muka surat yang saya ada tulis sesuatu tadi.
haha..

"Laa... Pasal tu ke? itu aje?" ok saya dah start nak gelak.
Saya tak sangka sebab "tu" awak marah saya..
ok saya cuba tahan gelak..
nanti tak pasal2 kena pelempang.

"......"



Lepas tu  saya nampak awak palingkan muka awak dari saya..
"nak suroh saya pujuk eh?" saya cakap sambil tersengih.
saya kluarkan paket berisi coklat smarties dalam beg saya dan hulur kat awak. Awak still diam..

" Wah marah betul dia ni!"
Ok saya dah start tak paham..komfius..
Saya minta maaf la pasal saya conteng "tu" dekat buku awak..

"err...tapi kan...macamana saya nak bagitau awak benda "tu" kalau awak asyik lari je bile nampak saya..."
Saya cuba explain.

"Last2 saya dapat satu idea mcam mana nak bagitau awak saya tulislaa dekat buku merah yang awak slalu bawa pergi mana2 tu.."

Dalam hati menyesal jugak saya sebenarnya buat macam tu.. rasa bersalah bagai...Aihh...ape nak buat ni..Arghhh....nyesal!

Tiba2 awak tersenyum.. "eh?"

(bersambung)


8 comments:

eszyamin said...

okay..die pon suka awak latewww..hehe

Diyana Munira said...

How could he tulis2 on her book????????? Especially the book yang dia selalu bawak! It's like that guy is invading her privacy. Sebab it must have mean something if she brings the book around her EVERYWHERE she goes kan?

Tapi... what he did was really sweet and smart. Dia tau buku tu macam ada some value kat that girl so why not dia confess je kat dalam buku tu. So, it's like he's with her even though he's not really with her (?)

Dosh, please make it a happy ending. Pleeeeeeease!!!!

mieza said...

cpt2 sambung taw part 3..
hehe

reenapple said...

Ehhh.. cerpen eh?? Ketinggalan gini...

norain jem said...

NAK DUIT SEGERA??
NAK DUIT LEBIH??

KUNJUNGI LAMAN WEB KAMI!

http://www.rm20segera.com/?r=rain90

PASTI TAK MENYESAL!!

Cik Tomorrow says... said...

waahhh..love storyyy ....fewwiittt

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

Aina Mansor said...

Ahhh, suspens nyaaa! Dah la entri pendek ja, tak puas aaaaa T_T