followers

Thursday, February 9, 2012

Legoland Malaysia Siap Tahun ini


Pernah main lego? kalau tak main at least tahu serba sedikit idea apa itu lego.. jadi apa kena mengena dengan post kali ni?

LEGOLAND MALAYSIA


Kebetulan 2,3 hari lepas aku dengan member aku datang area Nusajaya, JB dan bila smpai satu area ni aku nmpak ada satu tempat ni macam meriah. aku ingat dia buat funfair tapi mcm tak logik sebb besar dan advance sgt. Rupa-rupanya baru aku tau tudia Legoland Malaysia dah nak siap depan mata..

Ni antara yang dah siap dekat Legoland Malaysia, Johor Bahru


haa~ ada bran nak naik?haha


Untuk pengetahuan Legoland Malaysia terletak di Wilayah Pembangunan Iskandar Johor Bahru dan dijangka siap sebelum akhir tahun ni. Nampak Roller Coaster kat atas ni? Ada lebih 40 jenis permainan lagi yg lebih menarik dibuat kat sini, banyak tu kan. boleh dikatakan dia macam themepark yang sangat besar beserta dengan ribuan bentuk monumen yang dibuat dari lego termasuklah macam2 jenis kenderaan dan bangunan. apa yang lebih menarik, kedai2 kat sini semua bentuk lego. kalau dulu kita main lego tu kecik jari skarang ni sebesar2 rumah ada.


kenal bangunan ni?


Jadi memang aku nanti2kan utk tempat ni siap, Jom pegi tahun ni!! hehe

Lepas ni turn korang pulak bergambar kat sini.hehe



16 comments:

eszyamin said...

wah bestnyer...persaingan baru universal studio singapore ni

ZWAN SABRI said...

satu lagi tarikan baru negeri Johor.. Untungla jado orang Johor.. btw, sbg rakyat Malaysia, sumpah zwan bangga tengok lego land tu.. x sabaq tunggi dia siap nanti.. :)

Dosh Saleem said...

tau tkpe, skarang dah rambang mata universal studio atau legoland. dua2 dekat.haha

adam said...

bapok la mahal weh nak masuk .. if im not mistaken per entrance (untuk masuk sajew) u have to pay up to:

Adult (annual pass)
promotion price RM 195
usual price RM 275

one day ticket
Adult = RM 140, rebate RM 30 for MYCARD holder = RM 110

noor nabilla fattin said...

wahhh agak2 balik cuti summer bulan 7 dh siap ke ek ?

hawiz said...

wahh..style3...bestnyer..

Diyana Munira said...

ZOMG!!! Nak pergi!!!!!

Alah, tapi mahal lah pulak entrance fee dia (based on what I read once and based on Adam's comment) T_T

Oh well. Better start saving from now.

To Captain Lego: Ahoy there, Captain!

Umi Anaan said...

fuiyooo... bile nth nak pegi.. penag gi johor sekali je. kat johor mmg bnyak bende yg best kan.

Rtp Farra Arisha said...

have read about this news before! it's just like USS! eeehehehe this place would be so fun for everyone, not only the kids :D

naziyatul fatihah said...

nampak hebat.

Mya Monica said...

menarikk.. mstii besttt amikk pic kat lego ni.. do follow mine blog ok! http://myamonicawall.blogspot.com/

Mya Monica said...

menarikk.. mstii besttt amikk pic kat lego ni.. do follow mine blog ok! http://myamonicawall.blogspot.com/

FaiZaH Fyn said...

Johor? alahai dekat sangat den nak pegi haa :(

Dosh Saleem said...

adam: memang mahei pown.hahah

nabila: rasanya macam blom kot. maybe hujung tahun.huhu

hawis:stailomilo!

diyana: u should come!

umi: byk jugak yg ada. jom singgah! :)

farra: tau tkpe. sronok la yg dewasa gak.hehe

fatihah: main lagi hebat.haha

Mya: alrite! hehe :)

faizah: dekat je laa.sekangkang kera.haha

jahajahatable said...

johor best...

FarahNazurah said...

tapi mahal tiket nye. sampai beratus- ratus.

berminat utk jadi agen topup? http://bisnestopupkita.blogspot.com