followers

Saturday, February 11, 2012

Johor Premium Outlet, Terbesar di Asia


Kalau dulu bila nak beli barang berjenama dengan harga murah, mesti dalam fikiran ingat kota Bandung, asal orang pergi je mesti nak kirim, ye tak? tapi kali ni tk payah nak pergi jauh2 buat passport bagai, dengan 10-15 minit je dari Bandaraya Johor Bahru korang dah boleh borong sakan dalam negara sendiri di JOHOR PREMIUM OUTLET (JPO) . Tempat ni baru je dibuka beberapa bulan yang lepas, juga termasuk dalam pelan mega Wilayah Pembangunan Iskandar.





Taman permainan buat kaki shopping

Segala macam jenama yg jarang kita jumpa ada dekat situ termasuk Burberry,Gucci, G2000, Armani, Timberland, Fossil, Nike, Adidas, dan banyak lagi. Jenama cap ayam hutan je takda sebab rare sangat. Yang lagi menarik, tempat ni sangat cantik seolah2 macam kat Europe Street dimana senirekanya lebih berbentuk seperti kedai2 dieropah. mmg boleh brangan skejap la jalan kat Paris kalau nak.


Mengikut sumber, tempat ni boleh dikatakan bakal dibesarkan lagi (dah cukup besar dah aku pergi) untuk menarik pelancong2 serata asia sbb ini dikatakan bakal jadi hub barangan berjenama dari kilang yang terbesar di asia..Walaweii gempak tak gempak tempat ni.

seperti biasalah sebagai warga JB takkan tak pegi pulak kan? tapi yang tak menariknya utk student macam aku yg tak bergaji memang sedih la masuk kedai2 ni.hahahah.


gambaran awal lepas penat berjalan satu JPO



Lepak kat bangku sat


Kawan semenjak skolah dan kawan semenjak blajar meniarap lagi


Kredit masih ada.


Jadi sapa yang tak datang lagi jom datang sini.haha

13 comments:

FaiZaH Fyn said...

gambar JPO takde eh?

naziyatul fatihah said...

mahu pergi juga :D

cik nana said...

: dah pegi jugak. bestt ^^,

Diyana Munira said...

Yo, 9Gag addict!

Why u no put more pictures???????????????????

Just kidding! But, seriously. Yeah, it does look like the shops that you can find in the European countries. Come to think of it, it reminds me of UK.

:: Nostalgic sekejap ::

And, hai Dosh's cute friends :)

Dosh Saleem said...

faizah: tu yg kat atas tu jpo la.

naziyatul fatihah: jom2.haha

cik nana: best kan? :)


diyana: eh u dah gi jpo ke?

Azham Vosovic said...

huhu....tak pernah sampai Johor...insyaallah nanti sampailah ;)

Jerr said...

owh , inilah JPO yang dikata-katakan tu, baru aku tau. Ti aku datang ko payung ok ? haha


Cmmnt here dosh :)

miss-nabil said...

haha memang student sangat. satu beg dari JPO tu pun tak nampak ni. :D hahaha

Dosh Saleem said...

azham: marilah datang beramai2.haha

jer: pergh nak suroh payong memang tk dpt la kalau barang dia 3 no ke atas.hahah

miss nabil: apakan daya, blom mmpu lagi.

ZWAN SABRI said...

Untungla jadi orang Johor... Jeles2.. HUHU

sabry oppa said...

singgah sini..

bace entry...

n nak cakap yg blog ni owesome sangat!

entry yg sgt cool...

oppa follow sini...

jom follow blog oppa balik...

selamat berblogging...

nice to meet you...

http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)

http://sabryoppa.blogspot.com/ (personal blog)

thanks you...

selamat maju jaye..

Ellia Qistina. said...

hai. follow saya boleh tak??
jgn lah sombong walaupun dah ade ramai followers.

minta maaf jugak sbb tak knal

singgah pun ok.

elliakisstyna.blogspot.com

LeLy shuhada shaari said...

johor jugek yg maju..untonglaaaaaa