followers

Sunday, January 29, 2012

Bukit Fraser Berhantu?


Post kali ini lebih kepada sambungan post yg sebelumnya..Oleh kerana jarak Bukit Fraser dengan Air Terjun Sg Chiling hanyalah 20 km maka rugilah kalau tak singgah ye tak?

dengar crita jalan ke Bukit Fraser ni 'haunted'. Ada seorang penasihat British dulu pernah kena bunuh dekat laluan nak keatas. dan juga byk kisah2 mengerikan yang lain tentang jalan tu kononnya malam2 ada makhluk berbulu besar lintas tengah jalan laa dan mcm2 lagi...dan jalan nak ke atas tu agak berputar2 laa dan sgt sempit kalau dibandingkan dgn Genting n Cameron Highland..

tapi bila dah sampai je..Perghh..lihatlah sendiri melalui gambar.



dan malam tu juga kami balik lalui jalan tu..hahah

23 comments:

Diyana Munira said...

Bestnya!!!!!

IMANSHAH said...

rindu nya..masa study usm selalu je ke sini

Dosh Saleem said...

diyana: memang best!haha

imanshah: usm? tu bukan bukit bendera ke bro?haha

Umar said...

kan! dah la one way.. huhu

reenapple said...

oh... tak pernah p lagi.. hehehe. =)

Cik Bhulat said...

best nya.belum pernah sampai sana lagi. :)

Azham Vosovic said...

serious cantik...ada kolam ke tasik atas tu? huhuhu

eszyamin said...

bukit fraser mmg best..tenang dan sesuai jd tempat bulan madu brbanding cameron n gnting..

FaiZaH Fyn said...

pakai kamera ape?cantik gambar

Dosh Saleem said...

umar: yeah one way je.haha

reenapple: mai la dtg cni. ada sup tulang sedap

cik bhulat: dtglaa.. best kot

azham: memang cantik yang amat sgt, yup ada tasik. Allen's Water

esyazmin: tau tkpe! memang best!


faizah: pakai camera phone je..ok kan gmbar dia.haha

ZWAN SABRI said...

Wah! Cantek ah.. Btw, masa time balik tu, ada nampak makhluk berbulu x? HAHA

Amna.Qadeeja said...

pehh cun ! tp xpenah smpai. bukit bendera penahla hehe

starzieti said...

cantiknyee gamba.

fiza nurani said...

takda hantu pun.. hihi

cik dila.. said...

tak penah sampai sana lagi..cm best jep..hihi..dosh ! follow sini..blog santai.:)

mielajasmin said...

wah! mcm bez jer.

Rtp Farra Arisha said...

indah pemandangannya...:)

Khairiz said...

nice view, x sempat lagi nk kesana...

Dosh Saleem said...

zwan: hahah..memg tk nmpak laa

amna: mai la cni!

starzieti: macih.hehe

fiza: hantu dah kena bakaq!

jazmin: mmg best pown!

farra: yeah sgt cantik cik farra! :D

khairiz: yeah sgt cantik!!dtg laa.

blogtilldrop said...

nice photo

entry saya >>> Entry Foto Terkini: Sudi-sudikan melawat

Khairiz said...

insyaAllah ada masa nanti akan sampai jua ke sana :)

Errah said...

bestnyer..lawa gmbr2 tu

Irham Danisha said...

cntekkknyaaa....x prnah pegi punnn...
http://mysweetielovely.blogspot.com/