followers

Saturday, November 19, 2011

Aku pening betul tengok kau

Haritu aku terbaca satu quote daripada salah seorang member aku,
dan quote tu buat aku terfikir skejap sambil termenung jauh,

"We talk on Principle but act on Motivation"

hahah.mat salleh abes ayat ni. eh biaq pi la mat salleh.haha.
paham tak apa maksud dia?

mengikut pendefinisian aku ianya menceritakan tentang sifat manusia,
sifat aku,dan sifat kau yg tengah baca ni,
kita selalu bercakap mengenai prinsip berdasarkan moral kan?
contohnya 'malas itu adalah perbuatan yg keji' atau 'kita mesti berlaku adil dlm apa2 perkara' dan macam2 lagi lah..

dan kita sering tegak kan prinsip kita dgn pelbagai hujahan dan kata2.
tetapi sejauh mana kita aplikasikan prinsip kita itu bergantung kepada motivasi diri kita.

contohnya aku yang tengah main facebook skarang ni,
aku tau perbuatan malas itu salah nak2 bila esok ada test bahasa melayu undang-undang,
tp aku still jugak bukak fb gak time2 camni dan update blog..
itu menunjukkan skarang motivasi diri aku tgh rendah.
dan aku still berdegil utk baca tatabahasa bm nih.



eh
mesti kau pening kan pikir apa yg cuba aku smpaikan?
hahahah..

mlm ni aku sngaja nak biaq ampa pening sama aku. boleh?


bapak mengarot post aku malam nih! haha

15 comments:

FaiZaH Fyn said...

kena sebijik dekat muka haha..eh cantik gila gambar!

mungkin entry terakhir dari en dosh yang sy akan baca T__T

syazwani 'atiqah said...

good luck...btw,,,thanks tlng aritue...even,,sndri sbok dgn test..=)

Diyana Munira said...

Since besok kau ada test BM, aku pun akan comment dalam BM.

Buat pertama kali, kau buat aku pening. Pening sepening peningnya.

:: BM mode ends ::

Don't worry lah. Musim orang demotivated skang ni kot [I think (Diyana, kau ni memang suka bagi ajaran sesat)]. I pun macam tu jugak, especially time2 final, sempat pulak tulis fiction sambil study -_-"

Anyway, all the best in your test and I hope your lecturer bukan Nazi tatabahasa.

Kalau tengah ada writer's block, replay lagu Spongebob versi Kedah (in your head lah, jangan pasang mp3 kuat2).

Cik Amyra said...

semat gmbr haaha

Joe_Hans said...

ok..memang pening...

eszyamin said...

in other words: cakap tak serupa bikin la encik dosh oi..

Hashikin Fuhairah said...

faham je. :)
kalo dah ade prinsip tu.. try lah nak follow kalo betul2 diri ada motivasi. ^^

eera said...
This comment has been removed by the author.
eera said...

aku yg bace yg tengahari ni pon pening.. :P
http://zhafeera.blogspot.com/

sugar2 kapas strawberry said...

prinsip harus selaras dgn motivation..ape benda yg kita nk buat tapi low motivated mmg hancur lah

Liyana Zahim said...

Dosh, p jadi pakar motivasi la dosh... Hahaha~

Jerr said...

meh aku cakap satu je "manusia kawal perasaan or perasaan kawal manusia" ... think about it .. u wan to be slay to your emotion ??? or master your emotion. haha .

Dosh Saleem said...

hahah. toksah nak series sgt kot jer. yg penting aku dah jwb semua test tu.hahah

Korean Style Online said...

Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work,
sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / dress online malaysia. have a nice day...

iszieylyanziy said...

berjaya buat pembaca pening,,haha////