followers

Saturday, July 16, 2011

Wordless Saturday boleh tak?

Ergh..legaa...
apa yang lega? hahah. taktau, taktau, heheh.. :) okeh, biasanya ada segmen 'Wordless Wednesday kan?' arini nak tuka plak 'Wordless Saturday". eh alamak dah tak boleh dah sebab aku tak wordless dah. sebab aku dah start bercakap.. -_-





Malam ni Nisfu Syaaban,dimana buku amalan kita sepanjang setahun telah diangkat dan diganti buku amalan yang baru.. semoga lembaran yang baru ini digantikan dengan sesuatu yang lebih baik dari yang lepas2. insyaallah..

dan beberapa hari lepas tu datang pula ramadhan almubarak. nampak tak apa yang nak ditunjukkan disitu? nisfu syaaban lpas tu ramadhan, ianya bagaikan latihan yang Allah berikan kepada hambaNya untuk dipermudahkan berubah kepada yang lebih baik dari semasa ke semasa..lepas bukak buku baru tros bulan puasa dimana jika amal kebaikan dibuat maka akan bergandalah pahalanya..boleh dikatakan peristiwa2 ini adalah antara masa yang sesuai untuk manusia 'renew' balik diri menjadi lebih baik. :)


16 comments:

IMANSHAH said...

SELAMAT BERPUASA..DAH DEKAT BENOR

Jer ... said...

mane boleh saturday .. haha. selamat menghadapi bolan pose :D

chiqubie said...

selamat dunia akhirat

Dosh Saleem said...

imanshah: hahah.. tau tkpe. slamat berpuasa gak.

jer: hahah,aku main letak ja..

chiqubie: insyaallah..

FaiZaH Fyn said...

semoga jd permulaan yg baik dr yg sebelumnya :)

**faiq comel!!

Han Hara said...

betul rr~ semoga kite semua sihat di bulan2 mulia nie! ameen

..hizamirahim.. said...

haha.
ni bukan wordless.
ni less word.
:P

Dosh Saleem said...

faizah fyn: insyaallah. :) abg dia??hahah

han hara: betul2.puasa dpt baikkan byk penyakit.hehe

Zami: pergh abg blogger hebat, hizami datanglah! :D hehe..ini bukan wordless, ini talk tak brentiless. :p

CikHaniBhulat said...

sempena nifsu syaaban, salam kemaafan..bergambar kat mana ni..menakutkan je bas kat blkg tu

h a i z am said...

all the best!

chobitschii said...

All the best and let's be better person this time! Yosh!

*Yosh tu macam cakap 'all right' atau 'okay' sebagai tanda semangat/motivasi.

iPai said...

buku baru cerita baru .. hee

selamat berpuasa dosh !!

Liyana Zahim said...

Haaa.. Slmt beramal.. Worldles saturday? Ni bnyk words ni apeke? Herherher..

man yusoef said...

pon bole!! haha..blog ko kan...hihi

btw, aku rasa mcm penah jumpa ko. dak KMJ 06/07. Kalau salah aku mintak maap dan boleh delete komen ni..malu aku cis..HAHAHA..

Dosh Saleem said...

cikhani: owh tu kat stesen bas sg.petani kedah.huhu.. ade bas terbako!

haizam: macih2.huhu

ipai: hahah, slamat berpuasa exclassmate.hahah

liyana: ni nama dia wordurian.hahah.

man: a'ah. tepat skali. aku dulu kmj 06/07. eh ko ingat aku eh? hahah.

Edy Fee said...

wow tu kalau buat photoshot kt bas terbakar tu mmg smart la