followers

Saturday, June 18, 2011

Dicelah2 Ibukota ada apa?Cuba teka?

Seblom tido biasa buat apa? hah jawab jawab kalau berani? hehe..mestilah basuh muka,gosok gigi,baca doa kan? Wah wah baca sikit doa tidur boleh?Allahumabismikaahyawaamutu.. hehe..biasalah aku akan merepek dulu sebelum berhujah..okeh seblom aku tido ni baik aku post apa yang berlaku sepanjang harini.eh boleh tak ni?

Macam ni kisahnya, hari ni rakan2 aku datang dari KL turun ke JB utk satu tujuan, satu matlamat, utk menjayakan program "Film Screening of "WAR PHOTOGRAPHER" yang berlangsung di Johor Bahru. Fuh ayat Satu Malaysia pulak. Kalau nak tau lebih apakah program tu sila click link "War Photographer" diatas. dan seblom screening ditayangkan, pagi tu mereka2 dipecahkan kepada beberapa kumpulan dan diagihkan kebeberapa tempat sekitar Johor Bahru utk ambil gambar tempat2 orang2 kurang bernasib baik yang ditutupi pembangunan yang megah..

Aku ekori group mmber aku pegi ke Kampung Nelayan Senibong yang jaraknya tak sampai 15 minit drpd Bandaraya Johor Bahru. Orang lain bawak Camera besar2 dan aku bawak Camera Henpon 2nd hand bateri nak kong tanpa segan silu. dan inilah hasilnya,


Perkampungan Nelayan Senibong


Faisal dan Ray menyusuri jambatan, kalau nak tahu seberang sana adalah Republic Singapura (kanan gambar atas). dekat tak?

kami berenti sat nampak ada budak2 tengah main2 kat tepi sungai tu dan beramah mesra dengan mereka2 ni. Apa2 pun mereka suka diambil gambar.

Saudari Rayhan bersama penduduk kecil kampung Nelayan Senibong, Yang pakai baju Liverpool tu nama dia Kilat (Nama betul). Hahah aku ingat nama dia sebab special bunyinya.

2 orang Lawyer wannabe dan seorang yang dah pun jadi Lawyer. rehat sat

dan tak tahu kenapa aku tertarik dengan ayam yang tengah mengeram kat tanah ni. aku sergah2 pon dia tak lari. mungkin dia taiko kampong ni sbb tu berani.

Begitulah alkisahnya sepanjang siang tadi..dan malam pun berlangsunglah Program War Photographer tu. Gambar2 yang diambil akan di exhibit kan esok hari di Tempat awam Bandaraya Johor Bahru. tentang isi yang ditayangkan insyaallah aku akan buat satu post khas pasal War Photography ni. Bukan perang antara photographer tapi photography ketika berlaku peperangan2 didunia. Sedih bila tengok apa yang terjadi dkat masyarakat dunia harini. ish ish..tisu ada tak? :p

25 comments:

cucu umie said...

wah cantik lol gambar2 tu..pandai ambik gambo..ayie xpernah pergi lg area perkmpgn tu..hehe name jer dok jb..lala

gigiAriEma said...

yeke pkai henfone je tuh.. haha..
x caye.! :P

BLoG iKuT "DaN" said...

ayam tue kena penyakit hawaq kot.. hehe

nawal addina said...

pkai hp je ? yeke ?

pic tu cntekk laa . ade value ;)

pndai kau maen angel

FaiZaH Fyn said...

serious pakai handphone je??cantik gila kot...

Dosh Saleem said...

cucu umie: dekat je. dekat ngan jusco permas jaya.huhu

gigiariema: iyee..sumpah!.uhu :)

ikut dan: ayam tu trcengang tgok aku.haha

nawal addina: a'ah. phone samsung 2nd hand je.macih2. :)

faizah fyn: yeah, saya tkda duit nak beli camera mahal2. hehe

SyahmiFikri said...

no need a great cam pon..

asal ada seni.. gambar jadi menarik/

iPai said...

bukan kamera phone .. cantik semacam je ..

Dosh Saleem said...

Syahmi: haha..tau tkpe.

ipai: ye laa..ak tkde camera lain slain camera phone. btw ak tk geti guna slr.huhu

soe hawani said...

second pixta sgt cun!!

Aflina Affandi said...

minat photography jugak ke ? cun je pic .

Btw ,jemput join contest . Hadiah wang tunai :)

http://thisnotyours.blogspot.com/2011/06/wohoo-jom-join-contest.html :)

Jer ... said...

adoiii , camne leh same ni , haha, nice entri :D

Saadon Zubir said...

apa pun cara ko ambil gambar nampak pro la.

Dosh Saleem said...

soe: haha..itu pon tk sangka tersnap.haha

aflina: insyaallah :)

Jerza: weh jer, ak post dlu kot dari ko.haha..

saadon: thank2.huhu :)

Liyana Zahim said...

Nape gambo itam puteh?

Dosh Saleem said...

liyana: i change it using photoscape.huhu.. :)

aisha maisara said...

Blog sgt cantikkk... try view my blog.. Tq(^_^)

KRL kaprileader said...

indah bro pic2 ko....

heheh

ZWAN SABRI said...

Hurrmmm, kesian depa.. btw Kilat tu bangsa apa ek?

MySuaraBlog: Amaran Kepada Wanita Mengandung!

iPai said...

iye ek .. aku pun tak reti guna .. sikit2 boleh r .. takpe boleh blaja maa .. aku pun banyak pinjam org punya n blaja skit2 .. uhuh

cantik laa tempat ni .. ko kene bawa aku g sini ni ..

Faisal_Aziz said...

good job fren :D

Dosh Saleem said...

aishamaisara: oh mekacih! hehe...:)

KRL: hehe..thanx. :)

zwan: kilat kaum org asli.huhu :)

ipai: haha..ipai. jom r turun jb weh.hehe

Dosh Saleem said...

Ecal: Yeay!!!u was here. hehe..thanx bro ajak ak event tu. :)

Ruziah Anam Jailani said...

wahhh sgt chantek...esp dat ayam laaaa...muka encem je..hahahaha

jari yang menaip said...

adore ngn all ur pics...=)