followers

Thursday, January 13, 2011

bile aku bley kawen?


Hah!!
Sape cakap anak lelaki takbley masak? Hah! Cakap? Cakap? Hahak! :) hehe..pesanan si ibu sebelum meminang anak dara orang mesti boleh memasak. senang nanti bile bini saket. Tk pandai takpe asal ‘boleh’ masak. Sedap tak sedap blakang kira.ghahaha~ “MAK, ABANG DAH LULUS DAH!” hahah!

Seblom ni mane aku tau pegang2 kuali sangat nih. Yg aku tau masak meggi je. Tu pon pakai air panas heater. Sejak dua menjak dudok umah sewa ni baru laa tau ape tu ‘tumis’ kalau tak mak ak cakap kat adek pompuan aku tumis bawang time kat umah dalam kpala otak ak tumis tu tumbuk bawang gune batu lesong. Siriyes ak taktau. Aiseh yang aku tau ngap je slame nih. Sejak bulan puasa sem lepas br ak sedar betapa jimatnye kalo masak sendiri kat umah dr makan luar. Patutlaa ak cepat pokai slama ni. kalo dulu purata makan ak skali makan rm5-6 skung ni boleh turun ke bawah rm2.Jimat yang teramat kan? Duit lebey bley kumpul buat kawen. Heheh! :p

Oleh krana aku takde keje, datang kpala gile nak amek gmbaq kuali belanga segala bagai.hehe..

bawang putih lebih? utk mengelak bella datang carik ak :p

ni kalo mak aku tengok anak die potong ni mesti die menangis. ngehehe~

inilah tumis T.U.M.I.S ghahahah! malu aku tak tau slame ni

raja sepahkan dapur sejak 1988

sejenis makanan telah disiapkan!

sape nak kawen ngan aku angkat tangan!!! wahahah! okeh ak gurau. :p
kepada sape yg merasa tadi, sori la kalau tk sedap. kalau cakap sedap aku buat lagi.hehe

p.s: aku masih fail tang goreng ikan bilis T_T

13 comments:

payeen said...

ha ha

dah boleh sgt tuh kawenn.

ha ha

Dosh Saleem said...

payeen: yes! lulus tak saye? :p

ZWAN SABRI said...

Zwan pown baru taw tumis tu macam tuu..
HAHA..
Erm, btw x lama lagi dah boleh kawen dah la..
dah nak grad dah kan?
klaw laguni, dapat bini yang x reti masak pown xpa..
HAHA

Dosh Saleem said...

zwan: tp advantage kpd bini yg pandai masak dulu.hehe

cik yatt said...

wah..bagusnye..untung la sape jadi bini awk tu..hehe

Dosh Saleem said...

cik yatt: bakal bini still tak muncul2 lagi. T_T

nub said...

peewwiitt.. ang jaga2 nanti geng donat rami mai serbu ang.


hahaha

Dosh Saleem said...

nub: tau tkpe..ak dah prasan dah.heheh.

Syafiqah said...

menarik :)

Dosh Saleem said...

syafiqah: thanx~ huhu

aeda|photocrazy said...

ok berjaya!
:p

KD said...

cooming soon! :D
eh,nasi tu nampak sedap gila!

DanieL AdiE said...

wah!

nmpk sedap..