followers

Wednesday, May 26, 2010

practical oh practical.

Hari ke-3 internship:
location: Mahkamah Tinggi Johor Bahru.


masuk harini, genaplah 3 hari internship.yeah! 27 hari lagi!! ahaha..
yeah, bende ni kira sebhagian daripada study course seblom grad laa..
ikutkan kira bernasib baik sebab dapat intern ngan member2 uitm, jadi tkdela dok tercongok sorang2.;p
nasib baik ada diorg, menceriakan gak la suasana dgn2 lawak2 sengal.haha


tp apa yg kitorg buat ae?
meh kite crite,hehe..:)
kitorg kerja bwah supervisor Deputy Registrar High Court, Puan Norma.
Die memang baik la tapi garang sikit.
on first day duduk kat bilik die tgok proceeding afidavit oleh both party, plaintiff ngan defendant.
time ni laa kite ley tengok loyer2 yg prepare or tak sume.
yg tk prepare tu mmg kene sound la dgn Puan Norma.
utk pengetahuan position dia sama denga session court judge.
so agak tinggi la gak dan dihormati..
kalo loyer2 tu masuk sume akan tunduk n cakap ngan bersopan je.
gile ah!! haha terberangan nak jadi cam diorg.hehe..:p



pastu petang kitorg dibahagikan2 lagi.
dan saye diletak kan di bhagian bankruptcy.
kat sini banyak benda dpt blaja.
trutamanya dlm bahagian insolvency,paper yang bakal diambil next sem.hehe
itulah serba sedikit sepanjang minggu ni
ok kite sambung lagi esok atau lusa ye.

ps: akak yang bhgian bankruptcy comel2 n baik2.haha..:p

1 comment:

hakimfaridzul said...

awesome!!!

aku baru merangkak kat foundation~

bahahaha

good luck lagi 27 hari tu bro!