followers

Friday, May 28, 2010

Hari Weekend Saye!

Yeah!!arini ari cuti! jadi mahkamah cuti! dan tk payah gi keje! yeah! tp bile dah kat rumah tetibe dtg lak rasa boring.huu~ dengan itu mempraktikan balik dan blajar lagu2 baru di piano tutorial! minggu ni lagu2 yg wajib habis blajar ialah "Secret Garden" dan "I'll be Waiting for you".

Tak susah pun blaja bende ni. untuk yang beginner dicadangkan supaya blajar dari Utube.
dkat situ semua lagu ada dan diajar step by step laa.so bagi sesiapa yang nak mula boleh laa.try2 dr utube ye.haha

dan skarang ni tengah mencari budget utk beli yg kat atas ni plak. portable piano. boleh dilipat n dibawa ke mana2 letak kt dlm beg kecik die.waa~ canggih sungguh! kalo dapat benda ni bley la maen kat memane. kt tepi pantai pown boley.hehe. ;p

Yamaha PSR E313 isteri kesayanganku.huu~. peneman dikala kesunyian dan kebosanan.
yup! ni saye punye. sayang gile kat die!haha..
Dengan harapan satu hari nanti boleh bermain dengan lebih baiklaa..
blajar main mende alah ni baik untuk minda. penggunaan otak kiri dan kanan berlaku secara serentak time main dengan dua2 belah tangan tu dpt meningkatkan lagi penjanaan minda manusia. Leonardo D'Vinci dulu pun melukis kat St. Peter dengan kedua2 belah tangan serentak.huhu~
byk lagi kelebihan dia sebnarnya. bagi diri sendiri die dapat relaxkan mind yg slalu serabut coz akan jadi tenang kejap.kalo tk caya leh cuba.haha..




1 comment:

hakimfaridzul said...

boleh la ko jadi maxim pas ni!!!

ahahahahaha