followers

Monday, July 30, 2012

Nasi itik Tokwi mandi dalam kolam


Minggu lepas berpeluang untuk kembali ke Shah Alam, tapi ada sedikit pelik. Sebelum ni  bila pulang ke Shah Alam rasa berat saraf2. Tapi kali ni rasa bersemangat berkobar-kobar seperti menang pilihanraya kampus. boleh?

Dan seperti biasa oleh kerana bulan ramadhan, mestilah pergi bazaar ye tak? Dan aku memilih Bazaar Ramadhan seksyen 13 @ Bazaar stadium. Member ada cakap bazaar ni merupakan yang terbesar di Malaysia. dan aku akui. dalam banyak2 bazar aku dah pergi, ni antara yang terbesar. Cuma bila nak pergi bazaar ni dinasihatkan datang sebelum pukul 5.30 petang kalau taknak berhimpit2.


Bergantung2 itik digantung

Pilihan makanan disini memang banyak berbanding bazaar lain. Dari serata negeri ada, dari Nasi Ambang Johor, Akok Kelantan, Ayam Penyet Selangor, Asam pedas Melaka, Laksa Penang semua ada. Bukan itu sahaja malah produk International pun ada seperti Nasi goreng USA dan Kebab Arab Saudi. dan aku tersilap dari memilih nasi ayam terbeli nasi itik untuk juadah waktu berbuka.


Oleh kerana tiba2 rasa nak berbuka outdoor, maka kami memilih padang Dataran Shah Alam untuk berbuka puasa. Ramai juga yang ada disitu walaupun hari bekerja..Ada yang bawak anak2, sahabat taulan serta haiwan peliharaan. 


Menanti kalau-kalau ada pakcik jual apam balik lalu



Rakan bijaksana cik assilah



Jadi begitulah ceritanya, deskripsi pasal makanan2 akan diceritakan pada post yang seterusnya demi memenuhi hajat saudari Faizah Fyn.hahah



19 comments:

FaiZaH Fyn said...

cerita tak habis! tergantung! tulis balik haha..teringin nak makan akok

Dosh Saleem said...

ok2...jap sambung jap.hahahah

Diyana Munira said...

It's okay lah. Nasi itik still nice, right???? Right???

By the way, what were you doing in Shah Alam at that time? Ada interview ke?

PS: Your rakan bijaksana is really cute :)

Dosh Saleem said...

i tak boleh masuklaa dgn nasi itik..ayam lagi sedap.haha.

Syakir Rahman said...

oh, ada nasi itik ke kt sni?? baper harga??

hazwan hairy said...

Itik?oh tidak...haha...xlalu weh..bahaha...teringin nk buka posa kat dataran tuh..hehe...

p/s: tq dosh femes..salam knl dri ^_^

Dosh Saleem said...

syakir: harga dia kurang murah la bro. rm 7.haha

hairy: pergi la sebelum puasa habis.hahah..thanx btw. :D

IMANSHAH said...

akok kelate memang sedap

Umar said...

Selamat berpuasa bro!

ps; aku mmg duk ipoh pun! ;)

Dosh Saleem said...

iman: akok sedap tp manis!

umar: hahah.ak trsilap ngan mmber ak sorang bro.haha

anif abdullah| AA said...

tahun ini aku baru sekali pergi bazaar, haha.. bestla berbuka outdoor

reenapple said...

weewit... kau buat air liur aku meleleh.. haha.

err... itu ehem ehem eh?? heheh

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..hai,tq singgah belog sy =)

Dosh Saleem said...

anep: pasni pegi la byk2 kali sebelum bazaar tutup.haha

reenapple: sumpah tu member je.haha

vina: tq2 :D

zaxx said...

macam best je bukak puasa outdoor..:) teringin..hihihi.. tp xmau bukak puasa out of the door (luar pintu) hihi.. (oh apa yg direpek ni..)hehehhe..

P/s: adakaha rakan bijaksana anda itu single? hahaha ok ini gedik..:P

etuza said...

datang terjah dan follow ya

Dosh Saleem said...

zaxx: haha..dia memang single lagi.

etuza: mekacih2. hehe

slumberdek said...

huhuhu akok bbest sangat...tapi manis sangat tak boleh makan selalu.

Edy Fee said...

perghjh muke keletihan menggu pak cik apam.ehhehe
selmt berpuasa bro