followers

Tuesday, April 5, 2011

Awak dah cukup manis untuk saya :)

Semanis-manis senyuman ceq, manis lagi senyuman lisa surihani,okeh, comel tak cik lisa surihani? Sapa cakap dia tak comel didenda lari laju2 sampai langgar dinding. Hahah!jangan marah! Ceq sebenarnya dah lamaaaa jadi secret admirer dia.hahak. mungkin ceq orang ke 100000 juta-juta lemon.

Eh, kita bukan nak cakap pasal kemanisan senyuman lisa surihani apatah lagi senyuman ceq. Tapi nak cakap pasal makanan manis2 yang ceq makan harini. Hehe..nak tahu tak tadi kelas batal. perghh..sronok-beronok2 semua. Memandangkan class dah takdak kami lapaq dan kami nak makan. Lalu dengan penuh gembira kami meluru ke Restaurant Serai, Empire kat Subang utk makan. Tempat ni memang famous dengan kek2 dia yang sedap2.

Okeh, ikutkan ni first time ceq nak makan macaroon. Sbb seblom ni hanya dapat tengok kat blog2 orang ja mende alah tu. Okeh ce nak ceta sket rasa makanan2 yang manis2 nih.

Pavlova Cake

tu diaa! Pavlova!

sapa tak terpikat kan.

sedap sehingga menjilat sudu

Perghhh,perghhh, ini sedap, ini sedaaap, hah kau berkali2 ceq emphasize kesedapan cake ni.huu..ni nama dia Pavlova. Betul ni cakap, rasa dia sedap. Manis serta lemak berkrim cake ni. Tekstur dia macam kek basah dan dalam dia ad buah,krim n manisan2 lain. Dan bila masuk je dalam mulut anda akan dapat rasakan flavor dia merebak dan membuak2 dalam mulut. Perghh siriyes sedap.. tp harga dia agak berharga jugaklah. Satu slice brsamaan rm15. Tapi tak rugi sebab slice dia dalam portion yang besar mcm saiz burger bigmac kat mekdi.

Chocolate Lava

s.e.d.a.p

Yang ni plak nama dia chocolate lava. Cake ni dalam dia ad melted chocolate dan dimakan panas2. Atas dia letak ais skrim. Ni sedap jugak. Rasa dia memang manis laa.smpai terpaksa order air suam utk mententeramkan lidah yang kena serang dengan kemanisannya.hehe. :)


Macaroon

3 keping utk kami bertiga


inilah rupa dia luar dalam

Rasa2 semua kenal tengok makanan ni kan? Makanan yang paling banyak ceq tengok dipost kat belog2 ampa suma.haa..tu diaa macaroon! Ceq tak dapat nak order banyak sebab harga dia buat mata terkebil2 memikirkan balik utk try. Satu keping harganya rm3.90. mahai owh. Saiz dia kecik ja tp harga dia mak aih. Tp takpa la nak try punya pasai beli 3 keping. Amek prisa nutella, peanut dgn caramel. Dan rasanya dia pulak lebih manis dari gula. Siriyes manis! Permukaan luar dia ingatkan lembut mcm roti rupanya crunchy dan dalam dia plak lagilah manis..perghh..bagi yang tak tahan manis tu bersedialah order plain water banyak2. Heheh.

pastu kami pun jalan2, pastu kami singgah mamak,pastu kami balik,pastu hujan, pastu sampai rumah, pastu, pastu,pastu kami makan lagi kat rumah..hahaha..

18 comments:

khalistulistiwa said...

pergh!! xnk nmpk cam sedap gile lak!! x ajak seyh...sedeyh dowh...hahaha

Dosh Saleem said...

khalis: haha..bro!!td ak gi ngan bebudak ni pegi lpas abes class.tk planning pon.tkpe2 nnti kite gi reramai.hehe *terharu dapat komen dr abang artist. hehe

REENAPPLE said...

pergh... tergoda aku...
belaenja 1... hahaha..

adwafarahin said...

tuuuu diiiiiaaaa terliuq ceq tgk naaa
hee :)

fatin natasha :) said...

nanti bwk i dtg tempat tu ! haha nmpk sedap and sememangnye sedap kan? *telan air liur. haha

nub said...

ouh sungguh manis kemanisanmu. harhar

khalistulistiwa said...

xpe dosh, aku da touching ngan "ikmal" da td....hahaha....*aku lg terharu dpt komen dr org peymes...haha

FaiZaH YaaKuB said...

pavlova..adeh terliur tengok..asal bukak blog ni je mesti lapar haha

Dosh Saleem said...

Reenapple: haha mai la datang shah alam. ceq blanja. :)

adwafarahin: tu diaaa adwafarahin! :) haha

fatin natasha: hehe..bley je. balik la shah alam dlu. huhu

nub: kemanisan itu sungguh memaniskan.haqha

khalis:haha..dia ad ckp kat ak td time dalam class.haha..tp tk bley lawan abg artist laa.haha

faizah: haha..try la cari recipe die.hehe

qiela said...

sedap nyew..hehe
nak siketttt doshh :)

Maly F said...

wooo..terliur la tengok.orang mdah la mmg lme nak aim macaroons tuh..nyum2!

melle amir said...

pavlova, boleh buat nama anak

chobitschii said...

Kau pergi ngan siapa? Tak ajak!!!! T_T T_T

By the way, it's spelled macaron. Macaroon dia macam cookies biasa cuma ada kerisik kat dalam. It's okay. Aku pun baru tau.

Macaron memang manis gila. SANGAT MANIS. Trying to make the kurang manis version.

Wish me luck ^_^ !!!!

Encik Suami said...

Hallamak..meleleh air liur tgk gmbr kek nie.
mesti sedap nie kan?

ZWAN SABRI said...

Sumpah terliur la tengok kek2 tu suma.. aiseyh, zwan x penah rasa lagi macaroon.. tringin plak nak rasa tapi xtaw kat mana yang juai kat sini.. HUHU

Fara VavaVoom said...

memang suwweeeeettt . sodapnyo tak terkato . adoihai . teliyoq lah .

Miss Hamilicious said...

omg really good eah!! gempank gituw!

nurul norman said...

wahhaa~!! sedapnyee lagi2 yg coklat tu. kte kt shah alm ni, bole la blnje kte. kekeke =p =DD