followers

Tuesday, June 8, 2010

Lawatan 'kerja' warga HightCourt SA ke Johor Bahru


Location:
Johor Bahru

Yeay~ 3 hari yang lepas, antara hari yang best time sem break ni! dengan adanya lawatan member2 law uitm shah alam ke kampung halamanku. Johor Bahru. ditanya kepada mereka ianya ialah satu 'lawatan urusan kerja mahkamah tinggi shah alam ke mahkamah tinggi johor' katanya.ahaha..btw thank korang.best gile aritu! ^^ lengkali dtg r lagi k.
kelihatan High Court JB disitu.haha

kitorg pegi banyak tempatlaa..diorang bertolak jam 2 pagi dr shah alam. n jam 7 pagi call2 je dah ad 2 kereta plat selangor dan kl kat depan umah! haha..then kitorg gi umah farha mak die buat laksa johor.hehe..susah nak dpt kt negri laen nih!

lpas tu kitorg tros gerak umah eja n bg diorg refresh n rehat kejap kat sana. makan nasi beriyani johor yang best time tu.hehe. ^^
owkeh! stelah sume siap! kitorg pun gerak jalan2 kat jb.mula2 kitorg round bndar. pastu decide gi DIVA. ada yang karaoke, ada yang maen pool. ad yg dok maen tgkap2 gmbr.huhu

semestinya kalau datang jb tak sah kalau tk makan yg best2! then kitorg ajak diorg makan kacang pol, tauhu bakar, ais jelly, abc superb, kat larkin bomba then malam lepas lepak singgah slalu kitorg gi kat Ikan Bakar TipTop. Ikan bakar tu memang superb yang amat! terpaling sedap! kitorg order ikan pari bakar, lala, kepah, kerang, sotong dan bagai ag r.mmg cool. semestinya otak2 kempas tidak lupe!

abc bomba special!

Ice Jelly~

Ikan bakar TipTop!

Malam tu kitorang lepak shisha kat singgah slalu, dan lepas tu terus gerak danga bay yang malam tu meriah amat! kitorg gi jalan2 tgok2 lampu, amek gambar2, gi umah limas, gi danga beach, danga cruise, danga intertainment park..(sebut betul2 ye! bukan orang johor sebut "dange" bukan "danga") haha..kat situ ley tgok kapal2 layar and kapal2 yg berlampu2.

Shisha kat Singgah Slalu :)

Danga Bay

Rumah Limas kat danga

Danga Beach

No comments: