followers

Wednesday, December 9, 2009

Apa saya dah Buat??



beberapa minggu ni agak sibuk..

banyak bende kene buat..
oleh kerana kekerapan wat road show,
jadi bilangan customer bertambah dan kerja juge bertambah.. harap duit pown bertambahlaa..hehe..=p
mm..ape yang kite wat ye?

seperti biasa, check DDMF customer samada ad blacklist ke tak,
call customer,procedure,transfer ownership,
bla..bla..bla..tu sume..
sebnarnya dkat sini baru nampak secara praktikalnya ape yang slame ni dilihat secara teori.
dengan kate lain ilmu law tu dpt di praktik kan kat sini..
contohnye macam transfer of ownership, conversion,submit, registration,byak gak form2 yang kene isi..
kt sini br nampak laa..
huhu
ada gak yang mcm masuk contract sket..
itu time dkat office laa.. bile tkde roadshow..
n bile ade road show plak..
kene la gi syarikat2 tertentu buat promotion..
and boss plak jenis suroh staff die indipendent
so die anta saya ngan sorang mmber saya gi buat roadshow sendiri..

n for the first time tadi kami buat sendiri dengan berjayanya! haha.. actually td gi ngan Pey San, seorang amoi cina yang suke makan makanan melayu.. ahaha..
ad gak minah cina minat smbal blacan! =DD..

tadi kitorg promote dkat Pan Century Chemical apentah name panjang lagi..
haha..kat ramai blue colar laa..
n agak memberangsangkan gak bilangan customer..
lagi byk customer lagi byk insentif.hehe..

tp sgt penat laa..
br tau camne procedure2 nak masuk tmpt org wat perniagaan.
kalo seblom ni tktau pown yg sebanyak tu..
haha.. btw, ada beberapa benda yang dapt blajar time kerja ni..
realiti kadang2 menyedihkan..

namun terpulang kepada kite untuk menentukannya..

pandanglah masalah tu sebagai batu cabaran utk berjaya..

dan sekiranya berjaya melepasi cabaran tu,
insyaallah akan dapat sesuatu yang baik darinya..

=)

No comments: