followers

Wednesday, July 24, 2013

Lompong-lompang kosong

Assalamualaikum,

Minggu ni agak pantas bergerak,
hari-hari banyak benda baru,
benda yang selama ni ambil masa sehingga 2 bulan untuk dua-tiga perkara
kali ini aku belajar semuanya dalam satu minggu,
ya memang penat tetapi berbaloi,

Senang macam ni ar,
Settlekan kes ni boleh aku andaikan macam main Candy Crush Sagala, eh,
kita cari lubang-lubang kecil,cari shortcut dan alternatif lain,
hah settle lah masalah kes tu.

Teringat kata-kata seorang peguam senior kepada aku:-

"Masalah ni senang je, ko ibaratkan macam ko berjalan disatu jalan buntu di sebuah lorong, tiba-tiba ada lubang2 kecil yang boleh kau korek sehingga jadi besar, hah selesailah die!"

haha..betol kata dia, undang-undang ni tak rigid.
ada sahaja lompong-lompong kosong yang kita boleh tembusi,

Hidup kita pon macam tu, 
ada je jalan selesainya kalau nak cari,
yang masalahnya kalau malas dan merintih setiap masa dan tk berbuat apa-apa.
mana nak settle..
kan kan? haha..



gambar ni memang takda kena mengena dengan semua cerita diatas.haha



Krabi Airport Terminal last month

2 comments:

muhammad fareez saidin said...

hidop ni, mudah.
cma kte sndiri kna pndai lalui, walaupon sndiri.

Yun Sing said...

Betul laa kata orang, when there is a will, there is a way :)