followers

Sunday, November 25, 2012

Coz I would bleed the colour of the evening stars

Assalamualaikum,

Apa khabar rakan blogger sekalian? Rindukan Encik Dosh?setelah 3 bulan tak muncul disini. hahah..Puii!! :D

Ok, ok, sila geli...btw Harini memandangkan aku free sikit maka bolehlaa kemaskini blog. Secara keseluruhan sekarang aku melalui satu fasa baru dalam kehidupan dimana banyak perubahan besar berlaku dan ianya berjalan dengan baik alhamdulillah.

Semangat yang baru, pemikiran yang baru, environment baru, kawan baru dan kereta baru, eh? :D 

secara keseluruhannya memang semuannya baru. Payah jugak semuanya kalau semua baru. Dan satu perkara yang paling penting sekali utk semua ni ialah adat membawa diri..dulu di zaman Universiti mungkin kita tak byk masalah sangat nak bergaul sebab kebanyakannya adalah diantara umur kita juga kawan2.. tapi bila di alam pekerjaan ni kita akan berurusan dengan orang yang berada dipelbagai peringkat umur dan kebanyakannya jauh lebih tua dari diri sendiri malah ada yg lagi tua dari ibubapa kita sendiri... Jadi kemahiran komunikasi tu amat PENTING, cara mengambil hati dan tajuk perbualan harus diambil kira utk membuat client selesa dengan kita..

Dan alhamdulillah aku dah mula adapt tengan pembaharuan ni. sikit demi sedikit dimana pada mulanya amat susah..tetapi skarang dah boleh tersenyum pergi kerja pagi-pagi. heheh :D


Ok tutup crita pasal kerja,karang makin bosan baca. crita pasal life pulak. eh boleh? bercakap perihal life ni hah siapa kata bila kerja tkde life? :D yang penting kena rancang masa memandangkan masa sgt limited.

Ok tak perlu cakap banyak biar gambar menceritakan. :D


Di Legoland Nusajaya


Pemandangan sekitar jalan ke Tg Leman


Night at Jonker Walk di Melaka..


Melaka Lagi


Tanjung Balau


Tanjung Malam sebelum Balau.


Sebenarnya ada lagi tapi cukuplah setakat ini untuk update kali ni. insyaallah kalau ada kesempatan macam malam ni.. akan diupdate lagi. dan kebanyakan gambar boleh dilihat dr instagram  di #doshsaleem.

Wasalam.. :)

P.s: "Coz i would bleed the colour of evening star" = Im happy with mylife. ecewah! :D

16 comments:

reenapple said...

welcome back.. ehh.. =P

gambar cantik.. heee.

#Good luck in new environment.. =D

mieza said...

waaa. dosh saleem sudah kembali..

eh, legoland.. xberksmptn lg nk kesne.. nme je org johor. sadis! haha

cik nana said...

wahhh sakan jalan. stat dr legoland ke? hikhik

eszyamin said...

bestnye dah keje..hehe..gudluck dosh..

Diyana Munira said...

Yay, Encik Dosh is back! Woo-hoo!!!

Sorry tengah hyper skang ni.


Anyway, glad that you're enjoying your life, man :)

Akiraa said...

untunglaaaaaa~

zoulmzmn said...

best bercuti .. sila dtg ke terengganu plak :)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

afifudinsohaini said...

Gambar kat melaka tu lawa

Nour Eyza said...

heyyy.. encik dosh! macam mana boleh sampai tanjung balau ni? hehehehe

DzuLagiL said...

bila mau kawen plak?
confirm lg hepi...

Nuha Sofiah said...

boleh tak sambung entry cerita bawah ni. hihi.
oh and selamat bekerja dengan bergembira :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

misz aisya said...

dah masuk alam pkrjaan, kena lah bnyk bergaul dgn yg lbh brpengalaman. bru cepat belajar. good luck bro!

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

mr broken heart said...

nice vacation...